Autorius apie receptą:
Nuostabūs! Tiesiogine to žodžio prasme tirpsantys burnoje... Minkšti ir purūs, labai tiktų ir torto pertepimui.
Nuostabūs! Tiesiogine to žodžio prasme tirpsantys burnoje... Minkšti ir purūs, labai tiktų ir torto pertepimui.
Dalia, Saldymetis
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
5 vienetai
kiaušinių
1 stiklinė
cukraus
150 gramų
sviesto
0.5 stiklinės
pieno
75 mililitrai
vandens
20 gramų
želatinos
2 šaukšteliai
miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinio trynius išplakti su puse stiklinės cukraus iki purumo. Įsijoti miltus, supilti pieną ir viską gerai išmaišyti. Gautą masę dėti ant garų vonelės ir nuolat maišant virti. Kai sutirštės, dubenį nukelti ir palikti visiškai atvėsti. Sviestą išplakti ir sumaišyti su tryniu mase iki vientisos masės.
2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti apie 20 minučių išbrinkti. Vėliau karšto vandens vonelėje ištirpinti, ištraukus šiek tiek atvėsinti.
3.
Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių putų, supilti želatiną ir toliau plakti iki visiško standumo.
4.
Išplaktus baltymus greitai, bet atsargiai sumaišyti su trynių - sviesto kremu ir visą paruoštą masę dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Papuošti skystu šokoladu.