Krienų šaknis nuvalykite. Po to sutarkuokite smulkiai. Geriausia tarkuoti lauke, kai yra vėjas, nes nuo krienu ašaroja akys. Aš dariau namie, tai visuose namuose visi verkė, kol sugalvojau viską daryti prie gartraukio. Tarkuoti nėra lengva, galima bandyti su bulvių tarkavimo mašina, bet liks didesnių krienų dalelių.
Smulkiai sutarkuokite burokėlį (galima ir virtą) ir išspauskite iš jo sultis. Į jas įpilkite vandens (jei norite raudonesnių krienų, vandens nenaudokite, o naudokite daugiau sulčių), įdėkite druskos, acto. Skystį supilkite į krienus. Išmaišykite. Krienus sudėkite į mažus stiklainius, suspauskite, kad neliktų oro ir užsukite dangteliu. Laikykite vėsioje vietoje.
Krienai labai tinka prie mėsos patiekalų, yra stipraus, aitraus skonio ir kvapo.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)