Naminė silpnai sūdyta silkė

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminė silpnai sūdyta silkė
Naminė silpnai sūdyta silkė
Naminė silpnai sūdyta silkė
Autorius apie receptą: Sviežia, silpnai sūdyta silkių filė aliejuje. Sviežia, silpnai sūdyta silkių filė aliejuje. Dalia
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas silkės
1 litras vandens
3 šaukštai druskos (rupios be jodo ir be kaupo)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas garstyčių grūdelių
1 vienetas cinamono lazdelių
2 vienetai lauro lapų (didesnių arba 3 mažesnių)
5 vienetai juodųjų pipirų
5 vienetai gvazdikėlių
3 vienetai kvapiųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą pilti vandens, užvirti, suberti druską, cukrų, sudėti lauro lapelius, kvapiuosius pipirus, juoduosius pipirus, garstyčių grūdelius, gvazdikėlius ir cinamoną. Virti porą minučių, tuomet nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti.
2.
Silkes išvalyti, nupjauti galvas ir uodegas, perplauti. Silkę sudėti į puodą su sūrymu ir palaikyti 3 - 5 paras.
3.
Tuomet silkių odeles nulupti, nuimti filę nuo stuburkaulio ir atšakų, sudėti į indelį, įpilti aliejaus, pabarstyti pipirais.
Patarimai:
Jei silkė su ikrais ir pieniais, galima sūdyti ir juos, tik turi būti kieti ir neištižę. Ikrus ir pienius sudėti į indelį, užpilti šviežiai spaustomis citrinų sultimis, aliejumi, šiek tiek įberti cukraus, įdėti susmulkinto svogūno, išmaišyti ir po 20 minučių jau galima ragauti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital