Naminė plikyta kvietinė duona be mielių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Plikyta kvietinė duona be mielių
Plikyta kvietinė duona be mielių
Plikyta kvietinė duona be mielių
Plikyta kvietinė duona be mielių
Plikyta kvietinė duona be mielių
Autorius apie receptą: Nors ir atrodo tas darbas labai sudėtingas, bet kai pradedi, viskas pasidaro labai aišku ir paprasta. Ir, tikrai verta. Norint kepti šią skanią duonelę, reikia turėti specialaus Nors ir atrodo tas darbas labai sudėtingas, bet kai pradedi, viskas pasidaro labai aišku ir paprasta. Ir, tikrai verta. Norint kepti šią skanią duonelę, reikia turėti specialaus jos raugo, kurį aš gavau iš vienos tolimos giminaitės, bet manau, kad ir neturint butent šio raugo (jis skiriasi tuo, kad parauginamas su miltų plikiniu), galima pradžiai pabandyti pasigaminti kvietinį ar ruginį raugą (redakcijos pastaba: galite raugui naudoti šį receptą, tik ruginius miltus keiskite kvietiniais ir ingredientų kiekį dvigubinkite). (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 kilogramai miltų (apytikriai, antrarūšių, rupesnių)
1 ir 3/5 litro vandens (verdančio)
250 mililitrų raugo
4 šaukštai cukraus (arba medaus)
1 sauja kmynų
1 šaukštas druskos
šiek tiek sviesto (kepimo formai ištepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį dėti 12 šaukštų miltų, sudėti cukrų ir įpilti verdantį vandenį. Viską išmaišyti ir palikti atvėsti.
2.
Į šiltą, bet ne karštą plikinį, sudėti 250 mililitrų turimo raugo. Išmaišyti ir palikti 1 parai. Po 1 paros atsidėti 250 mililitrų raugo kitam kartui. Jį įdėti į stiklainiuką ir palikti šaldytuve.
3.
Į plikinį sudėt kmynus, druską ir likusius miltus, ir užminkyti tešlą. Miltus reguliuoti pagal tešlos kietumą, tešla turi būti labai lipni, ne sausa, dažnai visų 2 kilogramų nesuberiu.
4.
Palikti tešlą pakilti 6 - 10 valandų pakilti. Tada dėti į kepimo formą, išteptą sviestu ir kepti 40 minučių 200 C laipsnių temperatūroje ir 70 minučių 170 C laipsnių temperatūroje. Pirmas 15 minučių būtinai pravėrus orkaitės dureles. Duonai kepti naudojau 28x35 centimetrų dydžio formą.
5.
Redakcijos patarimas: naminio raugo galite pasigaminti pagal šį receptą, tik ruginius miltus pakeiskite kvietiniais, o ingredientų kiekius padvigubinkite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (39)
Lina
2023-10-31 21:48
Labukas prasau pasakykite .. senokai kepiau ar tešla gali ir ilgiau stovėti ar būtina po 10 valandu kepti .. man netilps toks kiekis .. Aciu ATSAKYTI
ViDa
2021-08-09 19:07
Jusu receptas taip sugunde, kad pirma karta gyvenime uzimaniau kepti duona. Gavau raugo is kaimynes.
Kai uzplikinau miltus verdanciu vandeniu, gavosi daug gumuliuku. Bandziau visaip juos sumazinti, bet ju liko. Ka daryt, kad taip neatsitiktu?
Vandeni pyliau palaipsniui maisydama, o ne iskart visa. ATSAKYTI
Liudaas
2020-12-31 11:38
Medaus į duną dėti negalima, nes aukštesnėje, kaip 40 laip. medus tampa nuodingas, kancerogeniškas. Bet, kas to labai nori- pirmyn ATSAKYTI
Ieva
2020-12-31 13:32
Kaitinamas medus praranda dalį naudingų savybių, bet netampa nei toksiškas, nei kancerogeniškas. ATSAKYTI
ViDa
2021-08-09 19:09
O tai kaip kepa medaus torta? Juk ten pagal recepta medus ieina. ATSAKYTI
Taip
2022-04-20 15:51
Receptų yra įvairiausių ir "skaniausių", tačiau recepto turinys neturi daug bendrumo su sveikumu (labai dažnai). Kad kažkas su medum kepa pyragus ir duonas, meduolius - dar nereiškia, kad tai teisinga. ATSAKYTI
Lina
2020-10-18 10:02
Sveiki,
reiktų Jūsų patarimo.
Kepu ruginę duoną, bet ne plikytą.Viskas pakyla ( rūgsta puikiai)
Na darant kvietinę plikytą raugas nekelia duonos. Ir daugiau dedu ir net per naktį nei iš vietos...ką darau ne taip?
ATSAKYTI
Linai
2021-01-11 17:16
Linute kvietiniai duoneliai trūksta silumos ATSAKYTI
Svenlana
2022-01-23 16:43
Лина. У меня тоже было также на закваске, которую я делала на муке. Потом я приготовила закваску на хмелевых шишках и картошке (https://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&topic=533683.0) и моё тесто стало совсем другим. Этому рецепту больше 300 лет. Хмелевую закваску не надо кормить, сварила и расходуй. Тесто я готовлю вечером, а к утру тесто обычно хорошо подходит (на кухне обычно 25-27 градусов). Закваска на муке очень зависит от качества муки, которое в домашних условиях мы не можем проверить. Вот и вчера я сделала тесто на три порции klaipėdos plikytos duonos (муки 2, 7 кг!) и добавила всего 3 столовые ложки хмелевой закваски. Сегодня утром тесто хорошо подошло, хлеб при выпечке очень поднялся и сказочно вкусный. Попробуйте приготовить такую закваску и уверяю Вас, всё изменится. ATSAKYTI
Danute
2020-09-03 20:04
As kai kepu rugine duonele iskart ijjungiu orkaite tik idejus 200 laipsniu ir kepu 1,val 15 min jokiu atidarymu ir mazinimu , kepu seniai. O jeigu kieta plutele isemus apslakstykite vandenuku ir uzdekite drobini ranksluostuka.formos ilgis 25 , plotis 11 aukstis 6 , mums su vyru 1sav , kartais 2 ATSAKYTI
Rasa
2020-04-04 20:04
Per tą laiką man niekad neiškepa. Dvejose orkaitėse kepiau. Visad reikia dar mažiausiai valandos. Bet pluta tada būna kieta. Pati duona - labai skani. ATSAKYTI
Agnė
2020-04-06 10:08
Labai keista, kepama pagal receptą 1 valandą ir 50 minučių, o jūs beveik 3 kepate? ATSAKYTI
Rasa
2020-04-15 15:53
Taip ATSAKYTI
Liudas
2020-12-31 11:42
Kad pluta nebūtų per kieta, susidarius plutai reikia mažinti temperatūrą arba iš viršaus pridengti su folija. Žinoma, iškepus -suvilgyti vandeniu ir uždengti su rankšluosčiu, folija, kol atvės ATSAKYTI
J.M.
2020-03-09 23:25
Kaip raugą pasigaminti? ATSAKYTI
Ona
2020-02-08 14:22
Ar vandens 1l ir 600 gramu ATSAKYTI
Asta
2020-02-10 09:27
Tikrai taip :) 1.6 litro :) ATSAKYTI
Inga
2020-01-05 15:08
Jau antrą kartą kepu ir vis plutą apdeginu. Šiandien kepiau jau net perpus mažesniais laikais 20min 200° ir 55min 170°. Vėl sudegusia ištraukiau :( ATSAKYTI
Reda
2020-01-06 10:01
O orkaitės dureles pravėrėte, kaip recepte parašyta? :) ATSAKYTI
Ana
2020-01-08 13:42
Orkaitės būna labai skirtingos ir nebūtinai faktinė temperatūra atitinka. Jeigu matote, kad duonelė ima per daug skrusti, iškart sumažinkite temperatūrą bent 10-20 laipsnių (mažinimo metu dar lengvai praverkite dureles, kad išeitų šiek tiek karšto oro ir temperatūra greičiau nukristų). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital