Naminė plikyta kvietinė duona be mielių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Plikyta kvietinė duona be mielių
Plikyta kvietinė duona be mielių
Plikyta kvietinė duona be mielių
Plikyta kvietinė duona be mielių
Plikyta kvietinė duona be mielių
Autorius apie receptą: Nors ir atrodo tas darbas labai sudėtingas, bet kai pradedi, viskas pasidaro labai aišku ir paprasta. Ir, tikrai verta. Norint kepti šią skanią duonelę, reikia turėti specialaus Nors ir atrodo tas darbas labai sudėtingas, bet kai pradedi, viskas pasidaro labai aišku ir paprasta. Ir, tikrai verta. Norint kepti šią skanią duonelę, reikia turėti specialaus jos raugo, kurį aš gavau iš vienos tolimos giminaitės, bet manau, kad ir neturint butent šio raugo (jis skiriasi tuo, kad parauginamas su miltų plikiniu), galima pradžiai pabandyti pasigaminti kvietinį ar ruginį raugą (redakcijos pastaba: galite raugui naudoti šį receptą, tik ruginius miltus keiskite kvietiniais ir ingredientų kiekį dvigubinkite). (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 kilogramai miltų (apytikriai, antrarūšių, rupesnių)
1 ir 3/5 litro vandens (verdančio)
250 mililitrų raugo
4 šaukštai cukraus (arba medaus)
1 sauja kmynų
1 šaukštas druskos
šiek tiek sviesto (kepimo formai ištepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelį dubenį dėti 12 šaukštų miltų, sudėti cukrų ir įpilti verdantį vandenį. Viską išmaišyti ir palikti atvėsti.
2.
Į šiltą, bet ne karštą plikinį, sudėti 250 mililitrų turimo raugo. Išmaišyti ir palikti 1 parai. Po 1 paros atsidėti 250 mililitrų raugo kitam kartui. Jį įdėti į stiklainiuką ir palikti šaldytuve.
3.
Į plikinį sudėt kmynus, druską ir likusius miltus, ir užminkyti tešlą. Miltus reguliuoti pagal tešlos kietumą, tešla turi būti labai lipni, ne sausa, dažnai visų 2 kilogramų nesuberiu.
4.
Palikti tešlą pakilti 6 - 10 valandų pakilti. Tada dėti į kepimo formą, išteptą sviestu ir kepti 40 minučių 200 C laipsnių temperatūroje ir 70 minučių 170 C laipsnių temperatūroje. Pirmas 15 minučių būtinai pravėrus orkaitės dureles. Duonai kepti naudojau 28x35 centimetrų dydžio formą.
5.
Redakcijos patarimas: naminio raugo galite pasigaminti pagal šį receptą, tik ruginius miltus pakeiskite kvietiniais, o ingredientų kiekius padvigubinkite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (25)
Rasa
2020-04-04 20:04
Per tą laiką man niekad neiškepa. Dvejose orkaitėse kepiau. Visad reikia dar mažiausiai valandos. Bet pluta tada būna kieta. Pati duona - labai skani. ATSAKYTI
Agnė
2020-04-06 10:08
Labai keista, kepama pagal receptą 1 valandą ir 50 minučių, o jūs beveik 3 kepate? ATSAKYTI
Rasa
2020-04-15 15:53
Taip ATSAKYTI
J.M.
2020-03-09 23:25
Kaip raugą pasigaminti? ATSAKYTI
Ona
2020-02-08 14:22
Ar vandens 1l ir 600 gramu ATSAKYTI
Asta
2020-02-10 09:27
Tikrai taip :) 1.6 litro :) ATSAKYTI
Inga
2020-01-05 15:08
Jau antrą kartą kepu ir vis plutą apdeginu. Šiandien kepiau jau net perpus mažesniais laikais 20min 200° ir 55min 170°. Vėl sudegusia ištraukiau :( ATSAKYTI
Reda
2020-01-06 10:01
O orkaitės dureles pravėrėte, kaip recepte parašyta? :) ATSAKYTI
Ana
2020-01-08 13:42
Orkaitės būna labai skirtingos ir nebūtinai faktinė temperatūra atitinka. Jeigu matote, kad duonelė ima per daug skrusti, iškart sumažinkite temperatūrą bent 10-20 laipsnių (mažinimo metu dar lengvai praverkite dureles, kad išeitų šiek tiek karšto oro ir temperatūra greičiau nukristų). ATSAKYTI
Lora
2020-02-06 20:18
Visada kepu 180* pusantros val. ir iškepa liuks neapskrunda pluta,gaunasi gražiai ir vienodai iškepusi ir orkaitės durų nedarinėju.Orkaitė su ventiliatiriumi. ATSAKYTI
Grazina
2019-09-20 08:16
Kokie miltai pilno grudo? ATSAKYTI
Rita
2019-09-20 12:04
Kvietinių :) ATSAKYTI
Laura
2019-01-09 20:05
kepti 2ooC praverus orkaites dureles? 15min.? Kodel? ATSAKYTI
Ilona
2019-01-09 17:16
Sveiki,noreciau jūsu patarimo,viska dariau taip kaip receptas duotas,bet kodel man duonele neiskilo? ATSAKYTI
Auksė
2019-01-09 17:52
Gal plikinys buvo per karštas ar namuose per vėsu buvo? ATSAKYTI
Ilona
2019-01-07 13:59
Viskas ok tik nelabai suprantu su vandens kiekiu,tai kiek to vandens istikro reikia? ATSAKYTI
Laima
2019-01-07 15:32
Vandens reikia 1,6 litro :) ATSAKYTI
Rita
2018-11-30 14:06
Aš tai pirmiausia sudėčiau tešlą į formą, o tik paskui kildinčiau. ATSAKYTI
Stefa
2018-02-21 14:08
Nuo kada i plikinį cukrus dedamas? ATSAKYTI
Vaida
2018-02-21 15:26
Na turbūt kiek šeimininkių, tiek ir receptų :) Juk niekas nerašo, kad čia tradicinė duona, o tiesiog kad skani duona :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital