1.
Mėsą būtinai gerai nuplauti.
2.
Aš naudoju greitpuodį, bet tinka ir paprastas puodas su sandariu dangčiu. Į puodą dėti mėsą ir pilti vandens tiek, kad mėsa pilnai būtų apsemta. Pilant vandenį, svarbu matuoti jo kiekį, nes tai svarbu matuojant druskos kiekį (žr. patarimus)
3.
Puodą be dangčio su visu turiniu perkelti ant viryklės, jungti didžiausią kaitrą, užvirus nugriebti putas (jei susidaro) ir tuomet dėti morką ir svogūną. Jų lupti nereikia. Būtent svogūno lukštas suteikia sultiniui skaidrumo, o morką naudoju papuošimui.
4.
Morką virti iki suminkštėja, tuomet į puodą dėti 2-3 lauro lapus, uždengti dangtį, iki minimalios sumažinti kaitrą ir virti dar 1 – 1,5 h (paprastame puode 2,5 – 3 h arba kai akivaizdžiai matosi nuo mėsos atsiskyrę kaulai).
5.
Mėsą ištraukti ir palikti atvėsti, tuo metu nukošti sultinį, į nukoštą įspausti česnaką.
6.
Nulupti morką ir supjaustyti plonais griežinėliais.
7.
Mėsą su visa oda supjaustyti stambesniais gabalėliais, galima plėšyti juostelėmis.
8.
Į indą, kuriame stingdysite šaltieną, dėti ploną sluoksnį morkų (galima ir konservuotų žirnelių, virtų kiaušinių), jas užpilti keliais šaukštais sultinio ir dęti į šaldiklį 5-7 minutėms, tai garantuoja, kad morkos neiškils į paviršių.
9.
Ant morkų dėti mėsą ir lėtai supilti sultinį. Dėti į šaldytuvą.
10.
Skanu tiekti su rugine duona ir aštriais krienais. Tinka ir garstyčios ar majonezas ar abiejų mišinys.