Naminė karkos šaltiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminė karkos šaltiena
Naminė karkos šaltiena
Naminė karkos šaltiena
Autorius apie receptą: Jeigu ir jūs, kaip dar visai neseniai ir aš, šaltieną valgydavote tik svečiuose arba pirkdavote parduotuvėje, kviečiu pasinaudoti mano atradimu ir išsivirti naminės Jeigu ir jūs, kaip dar visai neseniai ir aš, šaltieną valgydavote tik svečiuose arba pirkdavote parduotuvėje, kviečiu pasinaudoti mano atradimu ir išsivirti naminės šaltienos. Jokių puodų pernakt, jokių ne itin maloniai atrodančių galvų ar kojų, taip pat galima nedėti cukraus, skonių stipriklių, konservantų ar pipirų gabalų.
Atradimas įvyko tuomet, kai žūtbūt užsimaniau šaltienos, bet prekybcentry, paskaičiusi sudėties etiketę, greitai padėjau pakuotę atgal į lentyną. Pavyksta standi, soti ir labai gardi. O kaip pavyko pagaminti tokią skaidrią, skaitykite recepte. Proporcijų šaltienoje nelabai yra, tad aprašysiu kelis svarbius niuansus.
(...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 vienetas kiaulienos karkos
1 vienetas svogūnų (didesnio)
1 vienetas morkų
2 skiltelės česnako (didesnių arba 3 mažesnių)
2 vienetai lauro lapų
pagal poreikį druskos (žr. patarimus)
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą būtinai gerai nuplauti.
2.
Aš naudoju greitpuodį, bet tinka ir paprastas puodas su sandariu dangčiu. Į puodą dėti mėsą ir pilti vandens tiek, kad mėsa pilnai būtų apsemta. Pilant vandenį, svarbu matuoti jo kiekį, nes tai svarbu matuojant druskos kiekį (žr. patarimus)
3.
Puodą be dangčio su visu turiniu perkelti ant viryklės, jungti didžiausią kaitrą, užvirus nugriebti putas (jei susidaro) ir tuomet dėti morką ir svogūną. Jų lupti nereikia. Būtent svogūno lukštas suteikia sultiniui skaidrumo, o morką naudoju papuošimui.
4.
Morką virti iki suminkštėja, tuomet į puodą dėti 2-3 lauro lapus, uždengti dangtį, iki minimalios sumažinti kaitrą ir virti dar 1 – 1,5 h (paprastame puode 2,5 – 3 h arba kai akivaizdžiai matosi nuo mėsos atsiskyrę kaulai).
5.
Mėsą ištraukti ir palikti atvėsti, tuo metu nukošti sultinį, į nukoštą įspausti česnaką.
6.
Nulupti morką ir supjaustyti plonais griežinėliais.
7.
Mėsą su visa oda supjaustyti stambesniais gabalėliais, galima plėšyti juostelėmis.
8.
Į indą, kuriame stingdysite šaltieną, dėti ploną sluoksnį morkų (galima ir konservuotų žirnelių, virtų kiaušinių), jas užpilti keliais šaukštais sultinio ir dęti į šaldiklį 5-7 minutėms, tai garantuoja, kad morkos neiškils į paviršių.
9.
Ant morkų dėti mėsą ir lėtai supilti sultinį. Dėti į šaldytuvą.
10.
Skanu tiekti su rugine duona ir aštriais krienais. Tinka ir garstyčios ar majonezas ar abiejų mišinys.
Patarimai:
Druskos kiekį matuoti taip - kad būtų ne per sūru, bet ir ne prėska, 1 litrui vandens skaičiuoju 1 arbatinį šaukštelį druskos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital