Naminė filo tešla

AUTORIUS:
Mažvydas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 32
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Naminė filo tešla
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 32
450 gramų kvietinių miltų (geriau 405 D tipo)
300 gramų kukurūzų krakmolo (apytikriai)
225 gramai pieno
4 šaukštai aliejaus
2 vienetai kiaušinių trynių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus su aliejumi, tryniais, druska ir šlakeliu pieno sutriname į sausus trupinius. Po truputį vis įpildami pieno, suformuojame tvirtą, bet elastingą tešlą. Gerai išminkome.
2.
Susukame tešlą į maistinę plėvelę ir per naktį paliekame šaldytuve.
3.
Kitą dieną, ištraukiame tešlą ir paliekame kelioms valandoms pastovėti, kol sušils.
4.
Padaliname tešlą į 32 lygias dalis. Imame 4 gabaliukus ir visus iškočiojame į apie 10 cm skersmens paplotėlius. Kiekvieną paplotėlį gausiai, tolygiai pabarstome kukurūzų krakmolu. Ant jo dedame kitą, vėl pabarstome ir taip kitus du. Visus keturis vienas ant kito sudėtus paplotėlius vienu metu, stipriai, bet atsargiai, kočiojame, kol bus apie 20 cm skersmens. Atsargiai atskiriame paplotėlius. Gausiai ir labai tolygiai pabarstome juos krakmolu vėl sudedame vienas ant kito. Kočiojame, kol dar šiek tiek padidės arba iki norimo storumo. Labai atsargiai atskiriame lakštus vienas nuo kito.
5.
Imame vėl po 4 gabaliukus tešlos ir darome su jais tą patį.
6.
Naudojame iškart arba sudedame visus lakštus į šaldiklį.
Patarimai:
Kuo tešla bus plonesnė, tuo ji bus traškesnė ir tuo ji trumpiau keps.
Kaip ir dirbant su pirktine tešla, laikykite ją drėgnai, nes tešla gali greitai išdžiūti.
Net ir labai plona naminė tešla nebus tokia plona kaip pirktinė, todėl ji labiau tinka gaminiams, kuriems reikalingas storesnis sluoksnis. Jeigu iš jos kepsite pvz.: baklavą, kepimas užtruks ilgiau.
Kočiojant būtina naudoti krakmolą, o ne miltus.
AUTORIUS: Mažvydas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital