Naan duona

AUTORIUS:
Karolina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Naan duona
Autorius apie receptą: Puikūs duonos paplotėliai tinkantys prie visko! Puikūs duonos paplotėliai tinkantys prie visko! Karolina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
280 gramų kvietinių miltų
100 gramų speltų miltų
125 mililitrai vandens
80 gramų kreminės varškės
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas kiaušinių
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Patiekiant:
1 šaukštas sviesto (tirpinto)
1 žiupsnelis prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vandenį pašildyti iki šiltumo, kad užlašinus ant delno, jaustųsi šilumą, bet nedegintų.
2.
Inde sumaišyti mieles, cukrų ir vandenį. Palikti porai minučių, kol mielės pradės putoti. Sudėti varškę, aliejų ir kiaušinį, viską gerai išmaišyti. Suberti miltus ir druską, vėl viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti labai minkšta. Indą uždengti sausu rankšluosčiu ir palikti, kol pakils (maždaug 45 min).
3.
Kai tešla pakyla, padalinti į 8 dalis ir suformuoti rutuliukus. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti paplotėlius, kurių skersmuo 15-20 cm.
4.
Kepti sausoje, gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol paviršiuje pradės formuotis burbuliukai, tada apversti ir kepti, kol paplotėlis šiek tiek apskrus.
5.
Patiekti aptepus tirpintu sviestu ir šviežiomis žolelėmis.
AUTORIUS: Karolina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital