Autorius apie receptą:
Visa mano šeima labai mėgsta bulvytes fri, tačiau tikriausiai visi žinome, kad jos nėra pats sveikiausias maistas. Todėl atradome ne ką mažiau skanią alternatyvą - morkytės
Visa mano šeima labai mėgsta bulvytes fri, tačiau tikriausiai visi žinome, kad jos nėra pats sveikiausias maistas. Todėl atradome ne ką mažiau skanią alternatyvą - morkytės labai traškios ir labai labai skanios!
(...daugiau)(...mažiau)
Greta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai
morkų
3 šaukštai
aliejaus
1 saujelė
petražolių
(ar kitų žalumynų)
šiek tiek
maltų juodųjų pipirų
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu morkos ilgos, jas pirmiausiai perpjauti perpus (jeigu trumpos, to daryti nebūtina), o tuomet supjaustyti lazdelėmis.
2.
Morkų lazdeles sudėti į verdantį vandenį ir pavirti apie 10 minučių, jog truputėlį suminkštėtų. Nukošti, perlieti šaltu vandeniu ir sudėti ant rankšluostinio popieriaus, kad nudžiūtų.
3.
Apvirtas morkas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir pamaišyti, kad morkos juo tolygiai pasidengtų.
4.
Dėti kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 10-15 minučių, kol morkos gražiai apskrus. Iškepusias pabarstyti druska, pipirais ir žalumynais.
5.
Beje, morkų prieš kepant galima ir neapvirti, bet tada jos keps ilgiau. O kai jas apverdate, jos viduje būna minkštos, o išorėje traškios ir iškepa sparčiau.