Morkų tortas su varškės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Morkų tortas su varškės kremu
Morkų tortas su varškės kremu
Morkų tortas su varškės kremu
Autorius apie receptą: Labai ryškaus, charakteringo ir išskirtinio skonio tortas. Skonis atperka kiekvieną prie jo kepimo praleistą minutę! Tikras rudens desertų karalius! Labai ryškaus, charakteringo ir išskirtinio skonio tortas. Skonis atperka kiekvieną prie jo kepimo praleistą minutę! Tikras rudens desertų karalius! Monika, Fėjos virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
400 gramų morkų
250 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
160 gramų cukraus
110 gramų aliejaus
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
80 gramų džiovintų spanguolių
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis kepimo miltelių
5 gramai sodos
Naminei karamelei:
150 gramų cukraus
90 gramų grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų sviesto
60 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (šaltos)
120 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
50 gramų cukraus pudros (šaltos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui persijojame miltus, meduolių prieskonius, kepimo miltelius ir sodą.
2.
Į atskirą indą smulkiai sutarkuojame morkas, suberiame džiovintas spanguoles ir nutarkuotą apelsino žievelę. Išmaišome.
3.
Kiaušinius suplakame iki lengvų putų ir po truputį pradedame berti cukrų. Plakame, kol sudėjus visą cukrų, jis visas ištirps. Supilame aliejų ir jį įmaišome lengvai mentele. Suberiame miltų mišinį ir įmaišome mentele. Galiausiai įmaišome morkų mišinį. Nepermaišome!
4.
Tešlą padaliname į 2 kepimo formas 18 cm skersmens ir kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min.
5.
Karamelei į storadugnį puodą beriame cukrų, kaitiname ant nedidelės kaitros, kol cukrus išsilydis ir taps gražios, gintaro spalvos.
6.
Pašildome grietinėlę iki karštumo ir pilame į lydyto cukraus masę. Viską gerai išmaišome. Masė labai putos, tad būkite atsargūs! Kai cukrus susijungs su grietinėle, sudėkite sviestą, gerai išmaišykite ir palikite karamelę atvėsti. Į atvėsusią karamelę suberiame smulkintus graikinius riešutus.
7.
Kremui kreminę varškę, grietinėlę ir cukraus pudrą sudedame į dubenį ir plakame iki standaus kremo. Svarbu, kad visi produktai būtų iš šaldytuvo ir šalti!
8.
Torto surinkimas. Abu biskvitus perpjauname pusiau. Turime 4 vnt. biskvito.
9.
Ant pirmo biskvito dedame sluoksnį kremo, iš kremo papildomai padarome tortui bortelius (ratą palei biskvito kraštus) ir įpilame karamelės su graikiniais riešutais. Viską pakartojame su antru ir trečiu biskvitu. Ant viršaus uždedamas paskutinis biskvitas.
10.
Tortą apdengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą bent 6-8 val., o geriausia per naktį.
Patarimai:
Norint turėti lygų torto viršų, susistovėjusį tortą reikia apversti dugnu į viršų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital