Drėgnas morkų pyragas su džiovintais vaisiais

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Drėgnas morkų pyragas su džiovintais vaisiais
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų morkų (smulkiai tarkuotų)
250 gramų cukraus
300 gramų miltų
250 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
150 gramų džiovintų vaisių
5 vienetai kiaušinių
2.5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis malto muskato
0.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Morkas sutarkuoti smulkia tarka. Jeigu tarkuojant atsiras daug skysčio, jį lengvai rankomis nuspausti.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska iki purumo. Sudėti tarkuotas morkas, aliejų ir išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei prieskoniais, ir dar kartą išmaišyti.
3.
Jeigu džiovinti vaisiai stambesni (pvz. abrikosai), juos truputį pasmulkinkite. Jeigu vaisiai smulkūs (pvz. razinos) smulkinti nereikia. Džiovintus vaisius apvolioti truputyje miltų ir įmaišyti į tešlą.
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau gana nemažą stačiakampę formą) ir šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
5.
Kepti apie 30-40 minučių, priklausomai nuo pyrago storio. Maniškis buvo nestoras, tad iškepė per daugmaž 30 min, bet jeigu bus storesnis, gali kepti ir dar ilgiau. Ar iškepęs, tiesiog patikrinkite mediniu smeigtuku - jeigu įsmeigus į pyrago vidurį jį ištrauksite sausą, neapsivėlusį, vadinasi iškepė.
6.
Iškepusiam pyragui leiskite truputį atvėsti, o tada pjaustykite ir skanaukite. Man šis pyragas pats skaniausias pastovėjęs per naktį šaldytuve.
7.
Jeigu norisi dar šventiškiau, visiškai atvėsusį pyragą galite aptepti maskarponės kremu (maskarponės sūrį išsukite su keliais šaukštais cukraus pudros ir šlakeliu vanilės esencijos) arba tiesiog standžiai išplakta grietinėle. Tik jeigu tepsite kremu, pyragą būtinai laikykite šaltai, kad užtepas laikytų formą.
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Agne
2018-10-12 18:15
Nuostabus pyragas!! As aptepiau varskes kremu - sublendinau 500g varškės su keliais saukstais cukraus ir sauksteliu vaniles, o tada imaisiau 200ml standziai isplaktos riebios grietineles, super!! ATSAKYTI
Loreta
2011-12-12 12:19
labai skaniai gavosi...super:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis