Morkų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Morkų pyragas
Morkų pyragas
Morkų pyragas
Morkų pyragas
Morkų pyragas
Autorius apie receptą: Artėjant Velykų laikotarpiui, kai savo stalą norim papuošti įvairiomis vaišėmis, neįmanoma stalo įsivaizduoti ir be skanaus deserto! Kadangi artėjant šventėms Artėjant Velykų laikotarpiui, kai savo stalą norim papuošti įvairiomis vaišėmis, neįmanoma stalo įsivaizduoti ir be skanaus deserto! Kadangi artėjant šventėms šeimininkutės ir taip daug laiko praleidžia virtuvėj, tai šįkart drėgno, minkšto pyrago receptas bus super paprastas! (...daugiau) Viktorija, Takemetosainttropez
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
200 gramų graikiško jogurto
200 gramų morkų
100 mililitrų aliejaus
100 gramų cukraus
20 mililitrų pieno
20 gramų kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
pagal skonį aguonų
Papuošimui:
pagal poreikį cukraus masė
pagal poreikį pistacijų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Su elektriniu plaktuvu perplakame kiaušinius su cukrumi iki purumo.
2.
Į kiaušinių ir cukraus masę pilame aliejų ir beriame burokine tarka, vidutiniu stambumu tarkuotas morkas, gerai išmaišome.
3.
Į paruoštą tešlą beriame miltus (jeigu norite dar puresnio - naudokite persijotus miltus, bet aš labiau norėjau šlapio ir plonesnio pyrago, todėl papildomai nesijojau), beriame krakmolą, kepimo miltelius, pilame pieną, suberiame aguonas ir sudedame graikišką jogurtą, viską išmaišome.
4.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros ir kepame apie 40-50 min.
5.
Iškepusį ir atvėsusį pyragą dekoruojame su cukraus mase. Formavau baltą viršų ir ant viršaus iš tos pačios cukraus masės morkytes. Ant baltos masės dar dėjau smulkintų pistacijų. Vuolia - tikras Velykinis desertas!
Patarimai:
Naudota 26 cm skersmens kepimo forma.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital