Soti moliūgų ir avinžirnių sriuba

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Moliogo sriuba su avinžirniais
Autorius apie receptą: Puiki, aromatinga rudeninė sriuba! Puiki, aromatinga rudeninė sriuba! Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)
2 vienetai bulvių
100 gramų avinžirnių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis kario prieskonių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Avinžirnius užpilti vandeniu, kad apsemtų ir palikti išbrinkti pernakt.
2.
Svogūną, česnaką, morką susmulkinti.
3.
Puode įkaitinti aliejaus, apkepinti svogūnus, kol suminkštės, sudėti morkas ir česnakus, pakepinti apie 5 - 10 minučių.
4.
Į puodą dėti kubeliais pjaustytą moliūgą, kubeliais pjaustytas bukves, supilti avinžirnius su visu skysčiu. Pagardinti prieskoniais. Virti apie 10 minučių.
5.
Sriubą sutrinti elektriniu trintuvu ir dar kartą užvirtinti. Skanaus!
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
alina ki
2019-05-05 14:12
bulves dejau jartu su avinzirniais ir moliugu (recepte neparasyta, kada deti). Dejau papildomai prieskoniu, nes sriuba gavosi saldoka, o megstu aitresnius patiekalus :) ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2019-05-07 12:43
Dėkui už pastebėjimą, patikslinome recepte šią vietą. O kalbant apie skonį - taip, moliūgų sriubos paprastai būna į saldesnę pusę. Jeigu salstelėjusios sriubos nelabai prie širdies, reikėtų dėti arba mažiau moliūgo, arba padidinti pikantiškų prieskonių kiekį. Beje, skirtingos moliūgų rūšys irgi būna nevienodai saldžios, pvz. kriaušės formos sviestinis moliūgas gana saldus, o tuo tarpu Lietuvoje įprastesnis didysis oranžinis - vandeninigesnis ir ne toks saldus :) ATSAKYTI
2018-10-17 17:56
O kada moliūgą dėti taip ir neparašyta ATSAKYTI
Diana
2018-10-17 20:48
Parašyta 4-ame žingsnyje :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital