Moliūgo keksiukai su varške

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Moliūgo keksiukai su varške
Moliūgo keksiukai su varške
Moliūgo keksiukai su varške
Autorius apie receptą: Jau kuris laikas laukiu rudens todėl, kad galėčiau imti ir kepti moliūginius skanėstus. Namai prakvimpa cinamonu, tampa jaukūs ir labai šilti. O kaip kitaip, kai visa šeima kartu Jau kuris laikas laukiu rudens todėl, kad galėčiau imti ir kepti moliūginius skanėstus. Namai prakvimpa cinamonu, tampa jaukūs ir labai šilti. O kaip kitaip, kai visa šeima kartu susėda prie stalo popiečio aratėliai su keksiuku. Šiltų, jaukių ir širdyje šviesių rudens vakarų. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepiau 24 nedidelius keksiukus. Receptą radau Sezoninevirtuve.lt svetaineje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
375 mililitrai speltų miltų
250 mililitrų moliūgų tyrės (nuvarvintos)
250 mililitrų rudojo cukraus
2 vienetai kiaušinių
83 mililitrai pieno
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai malto cinamono
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės aromato
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 gramų kreminės varškės
2 šaukštai klevų sirupo (arba agavų)
1 šaukštelis vanilės aromato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Atskirame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
2.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame aliejų, moliūgų tyrę, vanilės ekstraktą, pieną ir gerai išmaišome. Įsisjojame miltų mišinį, išmaišome.
3.
Kremui sumaišome kreminę varškę su klevų arba agavų sirupu ir vanile.
4.
Keksiukų formeles pripildome tešla apie 1/3 jų tūrio, o ant viršaus uždedame kupiną šaukštelį vaškės kremo. Kiekvieno keksiuko viršų pamaišome mediniu dantų krapštuku, kad varškės masė lengvai susimaišytų su moliūgine mase.
5.
Keksiukus kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 min.
Patarimai:
Moliūgų tyrės receptas. Moliūgus supjaustome riekėmis, žievelės nenulupame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, kol moliūgai suminkštės. Atvėsiname ir sutriname iki vientisos masės maisto smulkintuvu. Gaminame padažus, kepame keksiukus, verdame sriubas, o kas lieka užšaldome ir šaldiklyje - turėsime moliūgų tyrės, kai norėsis gaminti, beliks tik atsišildyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital