1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 160 laipsnių temperatūros (režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kepimo formos dugną (naudojau 22 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, o išorę apvynioti kepimo folija, kad kepant vandens garai nesudrėkintų pagrindo.
3.
Į dubenį berti rankomis smulkiai trupintus sausainius (jie neprivalo būti visiškai sutrinti, gali likti mažų gabaliukų), pilti ištirpintą sviestą, berti cukrų, gerai išmaišyti.
4.
Į kepimo formą sudėti sausainių masę ir gerai suspausti.
5.
Pagrindą kepti iki 160 C įkaitintos orkaitės viduryje maždaug 8-10 min arba kol jis šiek tiek apskrus ir sutvirtės. Tuomet ištraukti ir palikti atvėsti.
6.
Pyrago kremui paruošti, į dubenį dėti kreminį sūrį, cukrų, vanilės ekstraktą, cinamon1 ir muskatą (jei naudojate). Gerai ištrinti šaukštu (arba išmaišyti virtuvės kombainu mažu greičiu). Po truputį sudėti moliūgų tyrę, kaskart gerai išmaišant. Sudėti grietinę, išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant.
7.
Kremą sukrėsti į kepimo formą ant pagrindo. Tada kelis kartus švelniai trinktelti į stalviršį, kad iškiltų oro burbuliukai. Jei jų yra, susbrogdinti peiliu ar mediniu pagaliuku (tą padarius pyragas iškeps lygesnis, nesuskilinės).
8.
Į kitą kepimo formą ar orkaitei tinkamą indą pilti vandens, padėti orkaitės apačioje, o per orkaitės vidurį dėti sūrio pyragą. Kepant vanduo garuos ir padės pyragui kepti tolygiau.
9.
Pyragą kepti įkaitintos iki 160 laipsnių temperatūros orkaitės viduryje apie 65-70 min.
10.
Praėjus šiam laikui, orkaitę išjungti ir leisti sūrio pyragui vėsti dar bent 5 valandas orkaitėje (galima palikti nakčiai). Svarbu jos neatidaryti.
11.
Atvėsusį pyragą dėti į šaldytuvą, bent 1-2 valandoms, kad galutinai sutvirtėtų.
12.
Jei norisi, prieš patiekiant pyragą galima papuošti plakta grietinėle, išplakta su trupučiu cukraus ir citrinos sulčių, bei smulkintais riešutais.