Minkšta ir gardi vištiena su ryžiais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Minkšta ir gardi vištiena su ryžiais
Autorius apie receptą: Į vištienos vidų aš dar įdėjau griežinėlių apelsino ir obuolio. Skanaus! Į vištienos vidų aš dar įdėjau griežinėlių apelsino ir obuolio. Skanaus! Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 ir 1/3 kilogramo vištienos
Marinatui:
50 mililitrų aliejaus
1 vienetas apelsinas (išspaustų sulčių)
2 skiltelės česnako (didesnių)
2 šaukštai sojos padažo
0.5 šaukšto medaus
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio kario prieskonių
1/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Garnyrui:
700 gramų daržovių sultinio (apytikriai)
250 gramų ryžių
250 gramų brokolių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas raudonosios paprikos
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio kario prieskonių
1/10 gramo šafrano
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papildomai:
1 vienetas obuolių (nebūtina)
1 vienetas apelsinų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną gerai nuplauti, nusausinti.
2.
Marinatui į dubenėlį pilti aliejų, apelsinų sultis, sojos padažą, dėti medų, įspausti česnaką, berti saldžiosios paprikos miltelius, aitriosios paprikos miltelius, kario miltelius, pipirus, druską ir viską gerai išmaišyti.
3.
Vištieną gerai įtrinti paruoštu marinatu ir palikti marinuotis, geriausia palikti per naktį.
4.
Obuolį ir apelsiną supjaustyti griežinėliais ir įdėti į vištienos vidų. Vištieną perdėti į kepimo formą.
5.
Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą iki kol gražiai apskrus ir iškeps.
6.
Garnyrui ryžius gerai nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu iki kol nubėgęs vanduo bus visiškai skaidrus.
7.
Morką sutarkuoti, svogūną ir česnaką smulkiai susmulkinti. Papriką supjaustyti mažais gabalėliais. Brokolį supjaustyti žiedynais.
8.
Į keptuvę pilti aliejų, suberti morką, svogūną ir česnaką, apkepti apie 6 minutes iki kol suminkštės. Tuomet sudėti papriką ir dar pakepti kelias minutes.
9.
Į keptuvę su daržovėmis suberti ryžius, pakepti apie 3-4 minutes. Tuomet supilti sultinį, berti saldžiosios paprikos miltelius, šafraną, karį, druską, pipirus, išmaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 10 minučių. Tuomet sudėti brokolį ir pakepti apie 5 minutes. Jei dar trūks skysčio, įpilti truputį sultinio.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital