Ryžių ir grybų kotletai - minkštučiai ir labai gardūs!

AUTORIUS:
Gražina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Ryžių ir grybų kotletai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos Puiki idėja pietums ar vakarienei be mėsos! Grybai čia tinka patys įvairiausi - ir pievagrybiai, ir miško grybai, o jei neturite šviežių, galite naudoti džiovintus, tik juos tuomet reikėtų kelioms valandoms pamerkti. (...daugiau) Gražina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 stiklinės ryžių (virtų)
200 gramų grybų (pievagrybių arba apvirtų miško grybų)
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų pastos
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ryžius išvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje. Tik geriau ne biriai, o lipniau, tuomet lengviau formuosis kotletukai.
2.
Svogūnus ir grybus susmulkinti, apkepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje, iki nugaruos visas skystis nuo grybų.
3.
Ryžius išmaišyti su grybais, svogūnais, pomidorų pasta, kiaušiniu. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Galima dar įdėti mėgiamų prieskonių. Tuomet berti miltų, gerai išmaišyti ir drėgnomis rankomis pabandykite suformuoti vieną kotletą. Jei masė pernelyg drėgna ir nelimpa, berkite dar miltų. Kai masė bus tinkamos konsistencijos, formuokite kotletus.
4.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje, gražiai apkepant iš abiejų pusių. Kepti galima ir iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (apie 20-30 minučių).
AUTORIUS: Gražina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
alina ki
2019-06-09 17:17
naudojau misko grybus, tad apviriau ir sumaliau. Pries kepant apvoliojau dziuveseliuose. Visa kita dariau kaip nurodyta recepte, puikiai pavyko, aciu. ATSAKYTI
Dita
2018-07-29 17:27
Aš dar varškės truputį įdėjau ir aštrių garstyčių šaukštelį, labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital