Greiti mėsos kotletai orkaitėje su bulvių košės įdaru

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Kotletai orkaitėje su bulvių košės įdaru
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai gardūs kotletukai, kuriuos su nedidelėmis improvizacijomis nusižiūrėjau iš Audronės. Labai gardūs kotletukai, kuriuos su nedidelėmis improvizacijomis nusižiūrėjau iš Audronės. Receptas puikus tuo, kad čia viskas viename - padarei, įdėjai į orkaitę ir galima skanauti. Ir puikus būdas panaudoti atlikusią bulvių košę. Beje, kai neturėjau po ranka bulvių košės, dariau šiuos kotletus ir su virtais ryžiais, sumaišiusi juos su šiek tiek pakepintų daržovių bei pagardinusi prieskoniais. Irgi labai pasiteisinęs variantas! (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
700 gramų maltos mėsos (bet kokio mėgstamo)
600 gramų bulvių košės (iš daugmaž 3 bulvių)
100 gramų sūrio (galima ir nedėti)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas kiaušinių
1 skiltelė česnako
šiek tiek prieskonių mėsai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
250 mililitrų vandens
3 šaukštai pomidorų padažo (arba pomidorų pastos)
3 šaukštai grietinės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Maltą mėsą sumaišiau su kiaušiniu, per smulkią tarką sutarkuota bulve ir smulkiai kapotu svogūnu. Įspaudžiau česnaką, pagardinau prieskoniais mėsai, druska, pipirais. Viską išmaišau ir labai gerai išdaužau faršą (kaip formuojant šiuos liulia kebabus), kad kepant kotletai nesuirtų. Arba galite papildomai įdėti šiek tiesk džiūvėsėlių, tada kotletai irgi kepdami liks tvirti.
2.
Bulvių košę sumaišiau su tarkuotu sūriu. Jeigu norite liesiau, vietoje sūrio galima dėti varškę (tik tada papildomai dar įdėkite druskos, pipirų ar kitų prieskonių) arba tiesiog nieko papildomai į košę nedėti visai.
3.
Iš mėsos dariau paplotėlius, į jų vidų dėjau bulvių košės ir formavau pailgus kotletukus. Kotletukus sudėjau į kepimo formą. Šalia į tarpus įdėjau keletą riekelių svogūno ir pora skiltelių česnako, kad būtų daugiau skonio, bet tai nėra būtina.
4.
Padažui vandenį sumaišiau su pomidorų padažu ir grietine. Pagardinau druska ir pipirais. Beje, vietoje vandens galima naudoti sultinį, tada papildomai prieskonių nebereikės. Padažu apliejau kotletukus. Kepimo formą uždengiau folija ir kepiau iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital