Mini pyragėliai su aguonų įdaru

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Mini pyragėliai su aguonų įdaru
Autorius apie receptą: Aguonos auginamos jau daugiau nei 3000 metų. Jų būdavo dedama į sirupus nuo kosulio, vaistus, skirtus gydyti ausies uždegimą ar malšinti dantų skausmą. Aguonomis būdavo gydoma Aguonos auginamos jau daugiau nei 3000 metų. Jų būdavo dedama į sirupus nuo kosulio, vaistus, skirtus gydyti ausies uždegimą ar malšinti dantų skausmą. Aguonomis būdavo gydoma karštinė, dizenterija, įvairūs uždegimai, odos ligos. Aguonos buvo naudojamos burtuose, iš jų gamindavo amuletus ir talismanus, skirtus pritraukti meilę, pinigus ir sėkmę. Šiais laikais neįsivaizduojame žiemos švenčių be kepinių su aguonomis. Tešlos receptą radau Beatosvirtuve.lt svetainėje . (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
Tešlai:
1 kilogramas kvietinių miltų
500 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aguonų
1/3 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų aguonų masė (apytikriai, 0,5 skardinės)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir supilkite šaukštą aguonų.
2.
Pieną užvirinkite ir jame ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti.
3.
Atvėsusį pieną su sviestu įpilkite į kiaušinių masę ir išmaišykite. Berkite po truputį miltus ir minkykite tešlą, kol nustos lipti prie rankų.
4.
Imkite tešlos dalį ir kočiokite apvalų blyną. Kočiokite plonai, bet kad nebūtų permatomas. Išpjaukite nedidelius apskritimus, dėkite įdarą ir formuokite pyragėlius, šonus gerai suspauskite pvz. šakute.
5.
Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Tada perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
6.
Apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital