Mielinis keksas su aguonomis ir riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mielinis keksas su aguonomis ir riešutais
Mielinis keksas su aguonomis ir riešutais
Mielinis keksas su aguonomis ir riešutais
Autorius apie receptą: o jau ko, bet mielinių pyragų per Kalėdų šventes tai tikrai netrūksta. Visi turime savo mėgstamus, kepamus metai iš metų...Noriu pasiūlyti dar vieną receptą, kuris puikiai o jau ko, bet mielinių pyragų per Kalėdų šventes tai tikrai netrūksta. Visi turime savo mėgstamus, kepamus metai iš metų...Noriu pasiūlyti dar vieną receptą, kuris puikiai tiks ant jūsų šventinio stalo.. (...daugiau) Skanaus maisto pasaulis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai pieno (šilto)
1 vienetas kiaušinių
80 gramų cukraus
50 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas kiaušinių trynių
5 gramai sausų mielių
Įdarui:
120 gramų riešutų (naudojau graikinius, tinka lazdyno)
75 gramai aguonų
75 gramai sviesto (minkšto, +25 g aptepimui)
70 gramų cukraus
50 mililitrų pieno
50 gramų razinų
1 vienetas citrinų (tarkuotos žievelės)
pagal skonį vanilės
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį pilti šiltą pieną, berti mieles šiek tiek cukraus, išmaišyti ir palikti 15 minučių pastovėti, kad mielės suaktyvėtų.
2.
Į dubenį įsijoti miltus, berti likusį cukrų, pilti mielių masę, įmušti kiaušinį, dėti kiaušino trynį, viską išminkyti. Tešla bus pakankamai lipni, bet pasistenkite nedėti daug miltų.
3.
Kildinimo indą patepti riebalais, dėti tešlą, uždengti ir laikyti apie 1.5 valandos, kol tešla padvigubės.
4.
Įdarui paruošti, į puodą pilti pieną, berti aguonas, tarkuotą citrinos žievelę, pilti vanilę ir maišant keletą minučių virti.
5.
Į puodą su įdaru berti riešutus, cukrų, razinas ir vėl keletą minučių pavirti. Į masę dėti 75 gramus sviesto, maišyti, kol ištirps. Tuomet išjungti kaitrą ir leisti atvėsti.
6.
Pakilusią tešlą dėti ant miltuoto stalo, iškočioti nedidelį kvadratą, tepti likusį sviestą, dėti visą aguonų įdarą ir atsargiai suvynioti į vyniotinį. Tešlos galus sujungti į vainiką ir dėti į riebalais pateptą kekso formą, uždengti ir dar 25 minutes kildinti šiltai.
7.
Kiaušinį įmušti į dubenėlį, išplakti ir aptepti paruoštą keksą.
8.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-45 minutes. Iškepusį keksą visiškai atvėsinti kepimo formoje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital