Mieliniai pyragėliai "Bebrų uodegos"

AUTORIUS:
Pasiklydusi šakutė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Mieliniai pyragėliai "Bebrų uodegos"
Mieliniai pyragėliai "Bebrų uodegos"
Mieliniai pyragėliai "Bebrų uodegos"
Autorius apie receptą: Jas tikrai nesunku pagaminti ir gali būti patiektos su įvairiausiais pagardais, nuo sūrių (šoninės) iki saldžių (šokoladinio kremo, džemų). Klasikinis variantas – vos Jas tikrai nesunku pagaminti ir gali būti patiektos su įvairiausiais pagardais, nuo sūrių (šoninės) iki saldžių (šokoladinio kremo, džemų). Klasikinis variantas – vos iškepusias apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje, o valgant apšlakstyti citrinų sultimis. Šis desertas pristatytas 1978 m., kai Grant ir Pam Hooker savo recepto sėkmę įtvirtino atidarydami „BeaverTails“ užkandinę. Įdomu tai, kad žiniasklaidos dėmesio bebro uodegos sulaukė, kai buvo patiektos per pirmąją prezidento Barack Obama inauguraciją, vykusią 2009 m. Ir čia dar ne viskas! Tais pačiais metais, prezidentas viešėjo Otavoje, o jo apsilankymo garbei desertas buvo pavadintas „Obama‘os uodega“, todėl žurnalistų negalėjo būti nepastebėtas. (...daugiau) Pasiklydusi šakutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2.5 stiklinės kvietinių miltų (apie 400 g)
0.5 stiklinės pieno (šilto, apie 110 ml)
1 vienetas kiaušinių
1/4 mililitro vandens (šilto, apie 55 ml)
3.5 šaukšto cukraus
3 šaukštai aliejaus
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnis druskos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus ((kiekis priklauso nuo to, kokio dydžio puode kepsite)
Pabarstymui:
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas cinamono
Patiekiant:
1 vienetas citrinų (skiltelių)
pagal skonį ledų (arba šokolado, klevų sirupo, džemo)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį berti mieles, 1 šaukštelį cukraus ir pilti šiltą vandenį. Leisti 5 minutes pastovėti.
2.
Šiltą pieną pilti į dubenėlį, berti 3 šaukštus cukraus, žiupsnį druskos, pilti vanilę, 3 šaukštus aliejaus, įmušti kiaušinį ir suberti dalį miltų, viską gerai išmaišyti, suberti likusius miltus ir išminkyti tešlą.
3.
Švarų dubenį ištepti aliejumi, įdėti tešlą ir uždengus palikti 30–40 minučių, kol tešla padvigubės.
4.
Į storadugnį puodą pilti aliejų ir kaitinti ant vidutinės kaitros. Svarbu, kad aliejus neperkaistų, kitu atveju apkeps uodegų išorė, o vidus liks žalias. Aliejaus reikia tiek, kad įdėjus tešlą į puodą, ji nesiektų dugno.
5.
Pakilusią tešlą išimti iš dubens ir dėti ant miltuoto stalviršio. Švelniai paminkyti kelis kartus ir dalinti tešlą į 8–9 rutuliukus.
6.
Iš rutuliukų formuoti uodegas, storis turėtų būti apie 1 cm, o plotis atitikti maždaug delno dydį. Su silikonine mentele ar neaštria peilio puse daryti linijas, primenančias uodegos raštą.
7.
Paruoštas uodegėles dėti į puodą su aliejumi ir kepti, kol viena pusė gražiai apskrus. Tuomet apversti ir kepti iki kol apskrus likusi pusė.
8.
Apvoliojimui į dubenėlį berti cukrų, cinamoną ir išmaišyti. Kai iškepa pyragėliai, iš karto apvolioti paruoštame mišinyje.
9.
Patiekti dar šiltas su citrinos skiltele, ledais ar kitais mėgiamais pagardais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital