Mielinės cinamoninės bandelės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Mielinės cinamoninės bandelės
Mielinės cinamoninės bandelės
Mielinės cinamoninės bandelės
Autorius apie receptą: Šeimą vėl lepinu cinamoninėmis bandelėmis. Pirmą kartą mielinę tešlą ruošiau su kefyru. Labai patiko. Tešla išeina minkšta, elastinga, nelimpa prie rankų. Patogu su ja Šeimą vėl lepinu cinamoninėmis bandelėmis. Pirmą kartą mielinę tešlą ruošiau su kefyru. Labai patiko. Tešla išeina minkšta, elastinga, nelimpa prie rankų. Patogu su ja dirbti. Tai viena iš mano favoričių. O jūs kepate mielines bandeles? Sakykite ką norite, bet dirbti ir gaminti su mielėmis vis tiek kažkokia mistika. Net mano močiutė sakydavo, kad mielės jaučia. Negalima rėkauti, šūkauti, daužytis ir gaminti su mielėmis susipykus, apsibarus. Mielės viską jaučia ir gali dėl to nepakilti tešla. O kaip yra iš tikrųjų? Aš visai tikiu, kad bet koks maistas mėgsta ramybę, meilę ir susikaupimą. Juk daug skaniau, kai gamini su meile, sako visi. Receptą radau Beatosvirtuve.lt svetainėje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų kefyro
100 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
2 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
4 šaukštai malto cinamono
Aptepimui:
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai vandenį pašildome iki šiltum, kad užlašinus ant delno jaustųsi šilima, bet nedegintų.
2.
Į dubenį pilame vandenį, beriame cukrų ir mieles. Išmaišome ir leidžiame joms šiek tiek suaktyvėti.
3.
Sviestą ištirpiname. Į jį supilame kefyrą. Atsargiai įmaišome cukraus ir mielių masę.
4.
Miltus suberiame į didelį dubenį. Beriame druskos ir gerai išmaišome. Po truputį supilame mielių ir kefyro masę. Tešlą užminkome. Minkome, kol taps minkšta, elastinga ir nelips prie rankų. Ši tešla iš tiesų labai minkšta ir maloni dirbti. Tešlą suformuojame į rutuliuką, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir padedame šiltai apie 1 val, kad pakiltų.
5.
Tešlą dar kartą perminkome. Iškočiojame didelį stačiakampį.
6.
Įdarui sviestą ištirpiname. Suberiame cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišome.
7.
Cinamono mase patepame tešlos lakštą. Susukame į ritinėlį. Supjaustome bandeles. Dedame bandeles, paliekant tarpus, į kepimo popieriumi išklotą skardą. Paliekame dar šiltai apie 20 min, kad pakiltų.
8.
Aptepimui sviestą ištirpiname, įmaišome cukrų. Patepame bandeles.
9.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital