1.
Midijas paliekam valandą atitirpti, praplėšiam pakuotę ir praplaunam po šiltu vandeniu. Nesvarbu, kad kai kurios dar sušalusios. Padedame jas į šoną.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai papjaustom. Puode apkepam svogūną 3-4 min. Įdedame smulkintą česnaką. Kepam dar 2 minutes. Įpilame stiklinę vyno. Įdedame pusę kubelio sultinio, išmaišome, kad ištirptų.
3.
Palaukite, kol vynas užvirs, įdedam pakelį Tom Kha arba Tom Yum pastos, išmaišome.
4.
Midijas dar kartą praplauname ir sudedame į puodą. Uždengiame dangčiu ir paliekame 3 minutes troškintis ant nedidelės ugnies.
5.
Atidarome, išmaišome, įpilame kokosų pieno, vėl išmaišom.
6.
Paragaujam, ar skanus padažas. Galima papildomai išspausti citrinos ar laimo sulčių, įpilti dar vyno arba vandens. Uždengiame puodą, palaukiam minutę, kol skystis užvirs, švelniai pakratom uždengtą puodą-padažas išsimaišys.
7.
Valgom pabarste šviežiom prieskoninėm žolelėm!