Mėsos kukuliai orkaitėje pomidoriniame padaže

AUTORIUS:
Ramunė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Mėsos kukuliai orkaitėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanūs, nesudėtingai paruošiami vištienos kukulaičiai padaže. Pasiruošimo reikia nedaug, o skonis tiesiog puikus! Mes šeimoje juos valgome su bulvių koše arba tiesiog Labai skanūs, nesudėtingai paruošiami vištienos kukulaičiai padaže. Pasiruošimo reikia nedaug, o skonis tiesiog puikus! Mes šeimoje juos valgome su bulvių koše arba tiesiog duonos riekele, na, kažkuo, kas padeda iki paskutinio lašo suvalgyti padažą. Jei norite, papildomai į padažą galima dėti smulkintos paprikos ar tarkuotų morkų, tuomet juos reikėtų apkepinti su svogūnais. (...daugiau) Ramunė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas faršo (naudojau vištienos šlaunelių)
800 gramų konservuotų pomidorų (be odelių arba šviežių, žr. patarimus)
150 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai aliejaus
1 sauja maltų džiūvėsėlių (jei faršas labai drėgnas)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Faršą išmaišyti su druska, pipirais. Jei faršas labai drėgnas, galite berti šiek tiek džiūvėsėlių.
2.
Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus aliejaus. Drėgnomis rankomis formuoti norimo dydžio kukulius ir, pavartant, apkepti keptuvėje, kol truputį apskrus iš visų pusių. Sudėti į gilesnį, orkaitėje tinkamą naudoti indą.
3.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Apkepinkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės ir paskaidrės. Sudėti smulkintą česnaką ir kepti tik tol, kol paskleis malonų česnako aromatą. Išmaišyti su smulkintais konservuotais pomidorais, vandeniu, raudonėliais. Užpilti ant kukulių.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, uždengtame inde (jei neturite, galima pridengti folija) apie 30 minučių, tuomet atidengti ir kepti dar 10 minučių. Skanaus!
Patarimai:
Jei naudosite šviežius pomidorus, jų viršūnėles įpjaukite kryželiu, perpilkite verdančiu vandeniu, tuomet sudėkite į ledinį vandenį, nulupkite odeles, pomidorų minkštimą susmulkinkite, toliau naudokite, kaip parašyta recepte.
AUTORIUS: Ramunė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ieva
2021-08-25 17:41
Patiko, pateikiau su grikais.Dar idejau sauksto grietines, labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital