Meduoliniai sausainiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Meduoliniai sausainiai
Meduoliniai sausainiai
Meduoliniai sausainiai
Autorius apie receptą: Ir koks gi švenčių laukimas be meduolinių sausainių? O ypatingai tuose namuose, kur auga vaikai. Kartu su mergaitėmis minkėme, kepėme ir puošėme sausainius. Joms tai didelė Ir koks gi švenčių laukimas be meduolinių sausainių? O ypatingai tuose namuose, kur auga vaikai. Kartu su mergaitėmis minkėme, kepėme ir puošėme sausainius. Joms tai didelė laimė ir džiaugsmas. Taip suprantu, kad mūsų sausainiai nestovi išsirikiavę eilėje tarp gražiausiųjų, bet man jie tokie mieli. Nes juos dailino mažos rankytės. Juk ne tobulume esmė...Receptą radau „Sveiki atradimai“ tinklaraštyje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
375 gramai kvietinių miltų
125 gramai sviesto
120 gramų rudojo cukraus
3 šaukštai grietinėlės
3 šaukštai medaus
5 šaukšteliai prieskonių meduoliams
1 šaukštelis kakavos (aš nedėjau)
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis kepimo miltelių
Glajui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
150 gramų cukraus pudros (apytikriai, gali prireikti daugiau)
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Papuošimui:
pagal poreikį pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į prikaistuvį sudedame sviestą, medų, suberiame cukrų, kakavą, jei naudosite, visus prieskonius, supilame grietinėlę. Kaitiname, kol viskas ištirps ir taps vientisa masė.
2.
Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Išminkome tešlą. Įvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 val.
3.
Iškočiojame tešlą plonu sluoksniu. Formelėmis išspaudžiame sausainius. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 – 10 min.
5.
Sausainius atvėsiname.
6.
Glajui kiaušinio baltymą išplakame su cukraus pudra. Patariu plakti kuo lėčiausiu greičiu ir ilgai. Kuo ilgiau plaksite, tuo skanesnis glajus bus. Glajus turi būti baltas, tąsus ir tirštas. Jei atrodo, kad masė per skysta, beriame daugiau cukraus pudros ir plakame vėl. Įberiame citrinos rūgštelės. Gerai išmaišome. Jei norime spalvoto glajaus, įlašiname maistinių dažų.
7.
Glajų supilame į konditerinį maišelį ir dekoruojame sausainius. Pabarstome pabarstukais.
Patarimai:
Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepėme 4 dideles skardas sausainių
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital