Maskarponės tortas su karamelizuotomis morkomis ir miltais be glitimo

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Maskarponės tortas su karamelizuotomis morkomis ir miltais be glitimo
Maskarponės tortas su karamelizuotomis morkomis ir miltais be glitimo
Maskarponės tortas su karamelizuotomis morkomis ir miltais be glitimo
Maskarponės tortas su karamelizuotomis morkomis ir miltais be glitimo
Maskarponės tortas su karamelizuotomis morkomis ir miltais be glitimo
Maskarponės tortas su karamelizuotomis morkomis ir miltais be glitimo
Autorius apie receptą: Nerealiai skanus. Kepiau kelis kartus ir kepsiu, kepsiu, kepsiu. Papuošti galima pagal save, supjaustyti lakštus irgi kaip norisi- jų daryti galima ir daugiau, bet biskvitas toks Nerealiai skanus. Kepiau kelis kartus ir kepsiu, kepsiu, kepsiu. Papuošti galima pagal save, supjaustyti lakštus irgi kaip norisi- jų daryti galima ir daugiau, bet biskvitas toks skanus, tad storas jo sluoksnis man pasirodė geras sprendimas. Karamelizavimo idėją sugalvojau pati. O ji gimė iš to, kad viename internetiniame morkų torto aprašyme buvo nurodoma tarkuotas morkas pakepti orkaitėje. Smagių kūrybinių kančių, saldžių nuodėmių mėgėjai! Betgi šitas tortas sveikesnis už daugelį! (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
325 gramai miltų be glitimo (universalūs)
325 gramai morkų (smulkiau tarkuotos)
4 vienetai kiaušinių
150 gramų saulėgrąžų aliejaus
160 gramų rudojo cukraus
85 gramai razinų
50 gramų graikinių riešutų
25 gramai sviesto
2 šaukštai cukraus
15 gramų kepimo miltelių
5 gramai sodos
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
pagal poreikį maltų kvapiųjų pipirų (ar muskato, nebūtina)
šiek tiek acto (sodai nugesinti)
1 vienetas apelsinas (tarkuotos žievelės ir sulčių)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
500 gramų grietinės, 30% riebumo
100 gramų cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų
2 šaukštai vanilinio cukraus
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui morkas sutarkuoti nesmulkiausia tarka, riešutus susmulkinti peiliu.
2.
Į sausą keptuvę dėti sviestą, kai jis išsilydo, suberti baltą cukrų. Kaitinti, maišant, ant silpnos ugnies - kol jis taps rudu. Tuomet suberti tarkuotas morkas, riešutus, razinas, gerai nuplauto apelsino nutarkuotą žievę. Pamaišant, uždengtoje keptuvėje troškinti apie 5 min, suberti vanilinio cukraus šaukštą, cinamoną ir kitus prieskonius, jei jų norisi. Dar trumpai patroškinti - kol morkos kiek suminkštės, bet bus dar nesukritę. Atvėsinti.
3.
Miltus sumaišyti su nugesinta actu soda ir kepimo milteliais.
4.
Kiaušinius išplakti iki purumo su druska ir ruduoju cukrumi. Pamažu įmaišyti aliejų. Įmaišyti morkų masę. Įsijoti, maišant, miltus. Turėtų išeiti vidutinio skystumo tešla.
5.
Formą (naudojau 24 cm skersmens silikoninė) ištepti sviestu. Supilti visą tešlą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Bet kepimo laiką reikia tikrinti individualiai, nes jei forma bus didesnė, o biskvitas pasiskirstys ploniau, iškeps greičiau. Kartą kepiau didelėje keturkampėje orkaitės skardoje, tai užteko 30 min. Taigi, smeigtuku geriausia patikrinti, negerai, jei ir perkepa. Biskvitą kiek palaikyti praviroje orkaitėje, po to atšaldyti ant grotelių.
7.
Supjaustyti. Aš dariau 2 lakštus, tiesa, kietoką viršų suvalgėm nupjautą.
8.
Kremui grietinę sumaišyti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Įmaišyti maskarponę. Kremą padalinti pusiau.
9.
Į vieną dalį įspausti pusės citrinos sultis, išmaišyti. Kitą dalį palikti papuošimui. Atsidėtą puošimui kremą laikyti šaldytuve.
10.
Apelsino sultimis (aš dar jas maišiau su romu), pašlakstyti kiekvieną biskvito lakštą. Pirmą lakštą sutepti citrininiu kremu, jo šiek tiek pasiliekant. Antrą biskvitą sutepti citrininiu kremu, tik ploniau.
11.
Suteptą tortą geriau bent valandą palaikyti šaldytuve, tuomet kremu be citrinos tepti šonus, viršų, puošti.
12.
Aš puošimui dar naudojau gėlytes iš virtų morkų, rozmariną, bet kam jo kvapas nepatinka, rinktis kitus žalumynus.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital