1.
Biskvitui morkas sutarkuoti nesmulkiausia tarka, riešutus susmulkinti peiliu.
2.
Į sausą keptuvę dėti sviestą, kai jis išsilydo, suberti baltą cukrų. Kaitinti, maišant, ant silpnos ugnies - kol jis taps rudu. Tuomet suberti tarkuotas morkas, riešutus, razinas, gerai nuplauto apelsino nutarkuotą žievę. Pamaišant, uždengtoje keptuvėje troškinti apie 5 min, suberti vanilinio cukraus šaukštą, cinamoną ir kitus prieskonius, jei jų norisi. Dar trumpai patroškinti - kol morkos kiek suminkštės, bet bus dar nesukritę. Atvėsinti.
3.
Miltus sumaišyti su nugesinta actu soda ir kepimo milteliais.
4.
Kiaušinius išplakti iki purumo su druska ir ruduoju cukrumi. Pamažu įmaišyti aliejų. Įmaišyti morkų masę. Įsijoti, maišant, miltus. Turėtų išeiti vidutinio skystumo tešla.
5.
Formą (naudojau 24 cm skersmens silikoninė) ištepti sviestu. Supilti visą tešlą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Bet kepimo laiką reikia tikrinti individualiai, nes jei forma bus didesnė, o biskvitas pasiskirstys ploniau, iškeps greičiau. Kartą kepiau didelėje keturkampėje orkaitės skardoje, tai užteko 30 min. Taigi, smeigtuku geriausia patikrinti, negerai, jei ir perkepa. Biskvitą kiek palaikyti praviroje orkaitėje, po to atšaldyti ant grotelių.
7.
Supjaustyti. Aš dariau 2 lakštus, tiesa, kietoką viršų suvalgėm nupjautą.
8.
Kremui grietinę sumaišyti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi. Įmaišyti maskarponę. Kremą padalinti pusiau.
9.
Į vieną dalį įspausti pusės citrinos sultis, išmaišyti. Kitą dalį palikti papuošimui. Atsidėtą puošimui kremą laikyti šaldytuve.
10.
Apelsino sultimis (aš dar jas maišiau su romu), pašlakstyti kiekvieną biskvito lakštą. Pirmą lakštą sutepti citrininiu kremu, jo šiek tiek pasiliekant. Antrą biskvitą sutepti citrininiu kremu, tik ploniau.
11.
Suteptą tortą geriau bent valandą palaikyti šaldytuve, tuomet kremu be citrinos tepti šonus, viršų, puošti.
12.
Aš puošimui dar naudojau gėlytes iš virtų morkų, rozmariną, bet kam jo kvapas nepatinka, rinktis kitus žalumynus.