Marmurinis nugarinės steikas su kiaušiniu, smidrais ir pomidorais

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Marmurinis nugarinės steikas su kiaušiniu, smidrais ir pomidorais
Marmurinis nugarinės steikas su kiaušiniu, smidrais ir pomidorais
Marmurinis nugarinės steikas su kiaušiniu, smidrais ir pomidorais
Marmurinis nugarinės steikas su kiaušiniu, smidrais ir pomidorais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Pagrindui:
1 pakelis jautienos nugarinės (naudojome „Feel the Beef“ marmurinę jautienos nugarinę)
2 vienetai kiaušinių
16 vienetų pomidorų (mažų, su šakelėmis)
10 vienetų smidrų (mažų)
1 vienetas avokadų
2 skiltelės česnako
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
3 vienetai kiaušinių trynių
115 gramų sviesto
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas vandens
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į kepimo indą dedame pomidoriukus. Apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, apibarstome druska bei pipirais ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min.
2.
Ruošiame Hollandaise padažą: į kokteilinę dedame kiaušinių trynius, pilame po 1 v. š. citrinos sulčių ir vandens, beriame druskos bei pipirų. Mažame prikaistuvyje išlydome sviestą, kol šis pradeda burbuliuoti. Įjungiame kokteilinę ir uždengę ją plakame trynius kelias sekundes. Tuomet, vis dar plakant, atsargiai šiek tiek pradarome kokteilinę ir labai lėtai pilame lydytą sviestą. Baigę pilti sviestą, gausime Hollandaise padažą, kurį supilame į indelį ir dedame į šilto, bet ne karšto vandens vonelę, kol gaminsime kitus ingredientus.
3.
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Dedame smidrus, smulkintas česnako skilteles, pilame šlakelį citrinos sulčių, beriame druskos bei pipirų. Kepame apie 3-5 minutes.
4.
Įkaitiname kitą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min.
5.
Verdame kiaušinius be lukšto. Giliame prikaistuvyje užverdame vandenį. Po vieną kiaušinį įmušame į mažą sietelį ir leidžiame nuvarvėti skysčiui. Atsargiai įleidžiame po vieną kiaušinį į vandenį ir verdame apie 3 minutes ant mažos kaitros.
6.
Pjauname avokadą pusiau, išimame kauliuką, išskobiame ir supjaustome riekelėmis.
7.
Lėkštėse dėliojame steiko juosteles, apkeptus smidrus ir pomidoriukus, avokado riekeles, kiaušinius. Patiekiame su Hollandaise padažu.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital