Autorius apie receptą:
Labai labai patariu išbandyti šią mišrainę. Gaminu ją jau kelinti metai ir visada per žiemą “iššluojam” ją iš rūsio, nieko nelieka, kiek beprivirčiau. Jeigu norite
Labai labai patariu išbandyti šią mišrainę. Gaminu ją jau kelinti metai ir visada per žiemą “iššluojam” ją iš rūsio, nieko nelieka, kiek beprivirčiau. Jeigu norite švelnesnio varianto, galite paprastą actą pakeisti obuolių actu, tik tada jo gali reikėti pilti kiek daugiau - tiesiog ragaukite ir žiūrėkite, ar patinka skonis.
(...daugiau)(...mažiau)
Raminta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai
burokėlių
(virtų)
5 stiklinės
vandens
1.5 stiklinės
acto 9%
1 stiklinė
cukraus
2 šaukštai
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtus burokėlius sutarkuoti per “burokinę" tarką arba supjaustyti smulkiais kubeliais. Arba jeigu turite specialią pkaustyklę, galima supjaustyti šiaudeliais, irgi labai skanu.
2.
Dideliame puode užvirinti vandenį. Į jį supiltį druską, cukrų ir išmaišyti, jog druska ir cukrus ištirptų. Supilti actą ir dar kartą užvirinti.
3.
Į puodą su marinatu suberti tarkuotus burokėlius, užvirinti ir ant nedidelės ugnies patroškinti apie 10-15 minučių (jeigu burokėlius tarkavote, užteks troškinti ir 10 minučių, o jeigu pjaustėte - patroškinkite truputį ilgiau).
4.
Karštus burokėlius supilti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.