Be cukraus konservuoti žalieji žirneliai

AUTORIUS:
Birutė Matulevičienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Be cukraus konservuoti žalieji žirneliai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Jau 25 metus konservuoju žirnelius tik pagal šį receptą ir be jokių priedų - cukraus, acto ir pan. Šis receptas man visada pasiteisina. Jau 25 metus konservuoju žirnelius tik pagal šį receptą ir be jokių priedų - cukraus, acto ir pan. Šis receptas man visada pasiteisina. Birutė Matulevičienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas žaliųjų žirnelių (šviežių)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žirnelius suberiu į verdantį vandenį ir paverdu 3-5 minutes, jog truputį suminkštėtų. Tada žirnelius išgriebiu ir suberiu į šaltą vandenį (taip jie išlieka kietesni ir traškesni).
2.
Atšalusius žirnelius sudedu i stiklainius (tik nepridėkite jų labai pilnų) ir užpilu švariu, sūriu vandeniu (1 litrui vandens dedu valgomą su nedideliu kaupu šaukštą druskos ir gerai išmaišau, kad ištirptų).
3.
Stiklainius pasterizuoju (puslitrinius stiklainius - valandą, o 0.7 litro stiklainius - pusantros valandos).
4.
Stiklainius uždaryti steriliais dangteliais, apversti ir palaikyti apverstus, kol atauš.
AUTORIUS: Birutė Matulevičienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lina
2017-07-24 14:54
Labai aciu uz nuostabia ideja, dabar cukraus tikrai visur per daug, jau pagaminau pagal jusu recepta, lauksim ziemos ragavimui :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
joninių skanėstai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital