Autorius apie receptą:
Jau 25 metus konservuoju žirnelius tik pagal šį receptą ir be jokių priedų - cukraus, acto ir pan. Šis receptas man visada pasiteisina.
Jau 25 metus konservuoju žirnelius tik pagal šį receptą ir be jokių priedų - cukraus, acto ir pan. Šis receptas man visada pasiteisina.
Birutė Matulevičienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas
žaliųjų žirnelių
(šviežių)
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Žirnelius suberiu į verdantį vandenį ir paverdu 3-5 minutes, jog truputį suminkštėtų. Tada žirnelius išgriebiu ir suberiu į šaltą vandenį (taip jie išlieka kietesni ir traškesni).
2.
Atšalusius žirnelius sudedu i stiklainius (tik nepridėkite jų labai pilnų) ir užpilu švariu, sūriu vandeniu (1 litrui vandens dedu valgomą su nedideliu kaupu šaukštą druskos ir gerai išmaišau, kad ištirptų).