1.
Pirmiausia suslėgti tofu (jei naudojamas minkštas) - tam, kad iš jo ištekėtų visas vanduo. Tiesiog patiesti lėkštėje virtuvinio vienkartinio rankšluoščio gabalėlį, ant jo dėti tofu, uždėti dar vieną rankšluostį ant viršaus ir ant visko uždėti kažką sunkaus (porą puodų ar pan...), taip tofu palikti bent porai valandų.
2.
Marinatui ištirpdyti medų, kad šis taptų skystas, pilti sezamų aliejų, soja, vandenį, žaliosios citrinos sultis. Visus likusius ingredientus susmulkinti nedidelėmis juostelėmis ir taip pat dėti į marinatą. Gerai išmaišyti.
3.
Kai iš tofu išbėga vanduo, supjaustyti jį nedideliais kubeliais (apie 2 cm dydžio) ir sudėjus į indą aplieti marinatų. Palikti kelioms valandoms kambario temperatūroje arba šaldytuve per naktį.
4.
Prieš kepant tofu, nuo jo nuvalyti česnakų ir imbierų gabalėlius atgal į marinatą.
5.
Keptuvėje gerai įkaitinti šaukštą su puse aliejaus, sudėti tofu ir kepti iš visų pusių, kol apskrus. Kepti ant vidutiniškai didelės ugnies.
6.
Šparagines pupeles apvirti kelias minutes. Kitoje keptuvėje sudėti likusį pusę šaukšto aliejaus, sudėti pupeles ir apkepti ant vidutiniškai didelės ugnies, kol truputį apskus, prieš baigiant kepti užpilti šaukšta sojos ir pakepti dar minutę.
7.
Pagal instrukcijas ant pakelio išvirti ryžių makaronus, jei gaminami ryžiai tuomet juos pradėti virti prieš kepant tofu, nes jie verda ilgiau nei ryžių makaronai.
8.
Kai tofu apskrunda, išgriebti jį iš keptuvės ir į tą pačią keptuvę supilti marinatą, kuriame buvo tofu. Įpilti dar 150 ml vandens. Viską pavirti kelias minutes. Tuomet krakmolą ištirpdinti dar 50 ml vandens ir supilti į keptuvę. Pavirti kelias minutes, kol užverda ir paragauti ar užtenka sūrumo, rūgštumo ir saldumo. Jei atrodo, jog dar kažko trūksta, įpilti šlakelio sojos ir žaliosios citrinos sulčių, dažniausiai tai padeda.
9.
Į padažą sudėti apskrudusįi tofu ir išjungti kaitrą. Padalinti tofu ir padažą į lėkštes, šalia - ryžių makaronų ir pupelių bei žaliosios citrinos skiltelės.