Margas moliūgų keksas

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Margas moliūgų keksas
Autorius apie receptą: Rudens karalius - moliūgas... Ši daržovė išties tokia universali, kad ją gaminti galima nors ir kasdien ir nesvarbu ar tai sriuba, ar antras patiekalas, o gal net desertas. Desertu Rudens karalius - moliūgas... Ši daržovė išties tokia universali, kad ją gaminti galima nors ir kasdien ir nesvarbu ar tai sriuba, ar antras patiekalas, o gal net desertas. Desertu iš moliūgo jau nieko nenustebinsime, bet šio kekso skoniu tikrai pradžiuginsime savo artimuosius. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų kvietinių miltų
250 gramų moliūgų tyrės
150 mililitrų kefyro
150 gramų sviesto (minkšto)
2 vienetai kiaušinių
160 gramų cukraus
0.5 vieneto apelsinų
30 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnis druskos
Glajui:
1 šaukštas apelsinų sulčių
2 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuo apelsino nutarkuokite oranžinę žievelės dalį, iš minkštimo išspauskite 3 šaukštus sulčių.
2.
270 g miltų persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais ir soda.
3.
Minkštą sviestą išsukite su druska, paprastu bei vaniliniu cukrumi į purų kremą, įsukite apelsino žieveles, moliūgų tyrę, kefyrą, įmuškite kiaušinius, supilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Mentele per 2 kartus įmaišykite persijotų miltų mišinį ir padalykite tešlą į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišykite 30 g miltų, į antrą - 30 g kakavos miltelių.
4.
Maždaug 11x23cm dydžio kekso formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu ir pasijokite miltais. Pakaitomis, šachmatų tvarka krėskite po kelis šaukštus geltonos ir šokoladinės tešlos. Mediniu iešmeliu kelis kartus perbraukite tešlą iki pat dugno, pastuksenkite formos dugną į stalą.
5.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol į vidurį įbestą medinį pagaliuką ištrauksite neapsivėlusį tešla, apie 50-60 min.
6.
Glajui šaukštą apelsinų sulčių išsukite su cukraus pudra į tirštą glajų ir apliekite juo šiek tiek pravėsusį keksą.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital