Mano gardžiausia svarainių uogienė

AUTORIUS:
Paulina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
Svarainių uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Svarainius mes šeimoje labai mėgstame, todėl, kai tik jie sunoksta, visuomet verdu šią uogienę. Svarainiai nesuverda į vientisą masę, o lieka gabaliukais, bet jei norite Svarainius mes šeimoje labai mėgstame, todėl, kai tik jie sunoksta, visuomet verdu šią uogienę. Svarainiai nesuverda į vientisą masę, o lieka gabaliukais, bet jei norite vientisos džemiškos uogienės, galite sutrinti elektriniu trintuvu, tik sutrynus ir prieš pilstant į stiklainius reikėtų pakartotinai užvirinti. Žiemą labai skanu įsidėti šaukštelį šios uogienės į arbatą, užsidėti kelis gabalėlius ant batono su sviestu ar net ir pyragus gardinti. Beje, iš likusio nuo svarainių virimo sksyčio, kurio nepanaudosite uogienei, galite išsivirti gėrimą greitam vartojimui - dėkite truputį cukraus, praskieskite trupučiu vandens (kiek norėsis pagal skonį), užvirinkite ir gardžiuokitės! (...daugiau) Paulina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas svarainių
1 kilogramas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Čia nurodžiau tik proporciją, o uogienę virti, žinoma, galite ir iš didesnio svarainių kiekio. Svarainiai patys iš savęs yra gana sunkūs, todėl paprastai verdu iš trigubo kiekio. Šią uogienę virti geriausia plačiame puode storu dugnu.
2.
Pirmiausia svarainius kruopščiai nuplauti ir palikti nuvarvėti. Tada svarainius pjauti perpus, tuomet - dar perpus ir išimti sėklytes. Galiausiai svairainius supjaustyti skiltelėmis, o vėliu skilteles susmulkinti kubeliais. Svarainiai būna gana kieti, todėl tokiu eiliškumu pjaustyti tiesiog paprasčiau :-)
3.
Svarainius sudėti į puodą (šiame žingsnyje puodas gali būti ir mažesnis negu tas, kuriame po to virsime uogienę) ir užpilti tiek vandens, kad juos apsemtų. Viską užvirinri ir ant nedidelės ugnies virti apie 20 minučių. Tada svarainius išgriebti kiaurasamčiu į atskirą indą (arba į atskirą indą nupilti vandenį, bet jo neišpilti!).
4.
Į puodą, kuriame virsime uogienę, berti cukrų ir pilti 1 stiklinę skysčio nuo svarainių virimo vienam kilogramui cukraus. Jei verdate iš 3 kilogramų svarainių ir 3 kilogramų cukraus, tada reikės 3 stiklinių skysčio. Pakaitinti iki užvirimo, vis maišant. Man prieš užverdant viršuje ima rinktis putos, jas visuomet nuimu šaukštu. Kai užverda, kaitrą sumažinti ir virti sirupą apie 20 minučių. Ar sirupas jau išvirė,patikrinu užlašinusi sirupo ant lėkštės - jei lašas neišteka, o laiko savo formą, tuomet sirupas jau išvirė.
5.
Į puodą su sirupu sudėti virtus svarainius, išmaišyti ir užvirinti. Kaitrą sumažinti iki vidutinės ir virti apie 10 minučių. Tuomet kaitrą dar sumažinti, kad vos vos virsnotų ir virti, vis pamaišant, dar apie 30 minučių. Verdant man ir toliau renkasi putos, jas vis nurenku. Ar uogienė jau išvirusi tikrinu taip pat, kaip ir sirupą.
6.
Dar karštą uogienę pilstau į švarius (būtinai sausus!) iškaitintus stiklainius ir sandariai užsuku steriliais, sandariais dangteliais. Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn ir palieku atvėsti. Kai atvėsta, pernešu į rūsį.
AUTORIUS: Paulina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jolanta
2022-10-23 12:02
Ar galima virti uogienę iš neprinokusių svarainių? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital