Lydeka su sezoniniais gardėsiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Lydeka su sezoniniais gardėsiais
Autorius apie receptą: Gėlavandenes žuvis kepu itin retai, pusdienį sukau galvą kaip paruošti dovanų gautą lydekaitę. Ir dar kartą įsitikinau, kad mano namų šaldytuvas stebuklingas. Jame radau Gėlavandenes žuvis kepu itin retai, pusdienį sukau galvą kaip paruošti dovanų gautą lydekaitę. Ir dar kartą įsitikinau, kad mano namų šaldytuvas stebuklingas. Jame radau liūdinčių šparagų, vakar virtą rabarbarų čatnį, ką tik nupjautų kalendros lapelių ir neseniai lydyto ghee sviesto. Lydekaitė ir šparagai iškepė ir suderėjo su čatniu tobulai, tad dalinuosi receptu. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas lydekos (išdorotos ir išvalytos)
0.5 vieneto citrinų
2 šaukštai sezamų aliejaus
1 šaukštas pesto padažo
1 šaukštas judros (arba sezamo)
1 saujelė kalendros (smulkiai kapotų)
pagal skonį druskos
Garnyrui:
200 gramų smidrų
1 šaukštas ghee sviesto
1 šaukštas sėklų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lydeką pasūdžiau, dėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Vidų ištepiau pesto, pabarsčiau smulkiai kapota kalendra, suvožiau ir palaisčiau aliejumi. Lydekos odą subadiau šakute, kad kepant neplyšinėtų. Ir tik tuomet užbėriau judrą.
2.
Kepiau 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
3.
Garnyrui smidrų sumedėjusias dalis nulaužiau.
4.
Įkaitinau keptuvę, išlydžiau ghee ir sudėjau smidrus. Nemažinant ugnies, kepiau iš abiejų pusių po 5-6 minutes, tuomet juos apibarsčiau sėklų mišiniu, keptuvę uždengiau dangčiu ir išjungiau ugnį.
5.
Iškepusią lydekaitę pjausčiau porcijomis, apliejau citrinos sultimis, o garnyrui lėkštėse sudėjau smidrus ir po nedidelį indelį rabarbarų čatnio.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital