Lvivo varškėtis (Lvivskii sirnik)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Lvivo varškėtis (Lvivskii sirnik)
Lvivo varškėtis (Lvivskii sirnik)
Lvivo varškėtis (Lvivskii sirnik)
Lvivo varškėtis (Lvivskii sirnik)
Lvivo varškėtis (Lvivskii sirnik)
Autorius apie receptą: Tai ne varškės apkepas, o būtent sodrus ir labai skanus varškėtis. Gabaliukas šio varškėčio su puodeliu kavos - puiki dienos pradžia. Tai ne varškės apkepas, o būtent sodrus ir labai skanus varškėtis. Gabaliukas šio varškėčio su puodeliu kavos - puiki dienos pradžia. Viktorija, Gaminame ir mėgaujamės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
700 gramų varškės 9%
150 gramų kiaušinių (daugmaž 3 M dydžio kiaušinių)
100 gramų cukraus
50 gramų grietinės, 30% riebumo
50 gramų sviesto (ištirpinto)
30 gramų manų kruopų (versijai be gliuteno - kukurūzų krakmolo)
100 gramų auksinės razinos
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas apelsinas (reikės tik žievelės)
Glazūrai:
200 gramų pieniško šokolado
20 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu trintuvu.
2.
Į pertrintą varškę įmaišyti grietinę, tirpintą sviestą, druską ir cukrų. Viską gerai išmaišyti.
3.
Į varškės masę įtarkuoti apelsino žievelę.
4.
Įsijoti manų kruopas (jei gaminate be gliuteno - kukurūzų krakmolą) Viską gerai išmaišyti, tada pertrinti blenderiu iki vientisumo.
5.
Atskirame inde išplakti kiaušinius - iki purumo plakti nereikia, tiesiog kad tryniai su baltymais apsijungtų. Tuomet kiaušinius atsargiai įmaišyti į varškės masę.
6.
Razinas perplauti šiltu vandeniu, nusausinti popieriniu rankšluoščiu ir įmaišyti į varškės masę.
7.
Kepimo formą (naudoti stačiakampio formos) patepti sviestu. Kad būtų lengviau išimti iškeptą varškėti per centrą galima padėti kepimo popieriaus juostą, kad po to už jos galų lengviau būtų ištraukti. Į paruoštą formą sudėti gautą varškės masę.
8.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje (kepimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio) apie 45-50 min iki varškėtis bus gražiai auksinės spalvos.
9.
Iškeptą varškėtį palikti atvėsti kambario temperatūroje, o tuomet per naktį palikti šaldytuve.
10.
Šaltą varškėtį glazūruoti šokoladu: virš garų vonelės ištirpinti šokoladą ir sumaišyti su augaliniu aliejumi. Gauta glazūra apipilti varškėtį ir palikti šaldytuve 30-40min.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital