Lietiniai su kreminiu vištienos įdaru

AUTORIUS:
Indrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Lietiniai su kreminiu vištienos įdaru
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo skanus ir sotus patiekalas. Blyneliai iškepa minkštučiai, o plėšytos vištienos įdaras tiesiog neapsakomai gardus. Puikiai tiks neštis į darbą ar išvyką, nes Be galo skanus ir sotus patiekalas. Blyneliai iškepa minkštučiai, o plėšytos vištienos įdaras tiesiog neapsakomai gardus. Puikiai tiks neštis į darbą ar išvyką, nes blyneliai skanūs ir atvėsę. (...daugiau) Indrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
150 mililitrų pieno
120 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų vandens
1 šaukštas aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
400 mililitrų pieno
30 gramų sviesto
25 gramai kvietinių miltų
1 pundelis petražolių (arba krapų, kitų žalumynų, nebūtina)
1 žiupsnelis muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
700 mililitrų vištienos sultinio (arba kito mėgiamo)
300 gramų vištienos krūtinėlės
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą supilti sultinį, dėti perpus perpjautas vištienos krūtinėles ir virti 10-15 min iki bus išvirusios. Išvirusias vištienos krūtinėles suplėšyti su šakučių pagalba arba supjaustyti mažais kubeliais.
2.
Gaminame blynus. Į dubenį berti miltus, druską. Miltų viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinius, supilti aliejų ir nuolat maišant supilti pieną ir vandenį. Viską labai gerai šluotele išplakti iki vientisos masės ir palikti tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta.
3.
Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės. Skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, pastovėjusią tešlą prieš kepant gali reikėti atskiesti trupučiu pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
4.
Įkaitinti sausą keptuvę ir negausiai patepti riebalais. Į keptuvę pilti samtį tešlos, keptuvę pakelti ir pasukioti, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Kepti 1-2 minutes arba iki kol lietinio krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apversti ir kepti dar apie 1 minutę.
5.
Įdarui į storadugnį puodą ar prikaistuvį dėti sviestą ir ištirpinti. Į jį suberti miltus ir maišant pakepti apie 30 sekundžių.
6.
Nuimti puodą nuo ugnies ir maišant (geriausia šluotele) supilti apie ketvirtadalį pieno. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Tada per kelis kartus vis išmaišant supilti likusį pieną. Puodą vėl statyti ant vidutinės kaitros ir maišant kaitinti iki padažas sutirštės, taps kreminės konsistencijos. Sutirštėjusį padažą pagardinti žiupsneliu muskato ir pipirų, pagal skonį druska ir smulkintomis petražolėmis.
7.
Paruoštą padažą supilti ant plėšytos vištienos ir gerai išmaišyti.
8.
Ant kiekvieno blynelio dėti paruošto įdaro ir susukti.
AUTORIUS: Indrė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital