Lęšiais ir sojų faršu įdarytos saldžiosios bulvės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Lęšiais ir sojų faršu įdarytos saldžiosios bulvės
Lęšiais ir sojų faršu įdarytos saldžiosios bulvės
Lęšiais ir sojų faršu įdarytos saldžiosios bulvės
Autorius apie receptą: Išbandykite šį receptą, kad įsitikintumėte – tai vienas skaniausių būdų ruošti saldžiąsias bulves! Kol jos, įsuktos į foliją, iki minkštumo keps orkaitėje, Išbandykite šį receptą, kad įsitikintumėte – tai vienas skaniausių būdų ruošti saldžiąsias bulves! Kol jos, įsuktos į foliją, iki minkštumo keps orkaitėje, keptuvėje paruoškite įdarą. Skirtingų įdaro variantų galite sugalvoti dešimtis, bet šis – ir sotus, ir maistingas, ir labai gardus. Nors patiekalas yra augalinės kilmės, bet tikrai patiks ir visavalgiams – dalis turbūt net neįspėtų, kad čia naudojamas „Naturli“ formuojamas sojų faršas. Savo unikalia tekstūra ir skoniu jis yra itin artimas tradiciniam mėsos faršui. Lęšiai šiame derinyje taip pat tinka nepriekaištingai, nes suteikia įvairesnio skonio bei papildomos malonios tekstūros. Tuo tarpu kokosų gėrimas suteikia jam būdingo švelnumo ir salsvumo – šiam patiekalui tokios skonių natos labai tinka. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai   saldžiųjų bulvių  (nedidelių)
Įdarui:
300 gramų   sojos faršas  (naudojau „Naturli“ formuojamą)
265 gramai   konservuotų lęšių  (naudojau garuose ruoštus)
100 gramų   kokosų gėrimo  (naudojau iš skardinės)
1 vienetas   svogūnų
4 skiltelės   česnako
2 šaukštai   augalinio sviesto  (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
2 šaukštai   pomidorų pastos
1 šaukštelis   druskos
0.5 šaukštelio   grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį   kokosų jogurto
pagal poreikį   avokadų
pagal poreikį   žaliųjų citrinų
pagal skonį   kalendros  (šviežių)
pagal skonį   raudonosios paprikos dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iškepkite bulves. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2.
Saldžiąsias bulves gerai nuplaukite, paviršių keliose vietose subadykite mediniu iešmeliu ir kiekvieną bulvę sandariai įsukite į foliją.
3.
Kepkite saldžiąsias bulves įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol bulvės taps labai minkštos. Patikrinkite, įsmeigę peilį – jis į bulvę turi smigti labai lengvai. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio.
4.
Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite augalinę sviesto alternatyvą. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir kepkite dar minutę. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir išmaišykite.
5.
Sudėkite sojų faršą, konservuotus lęšius, supilkite kokosų gėrimą. Leiskite troškintis virš silpnos ugnies apie 10 minučių. Nukaiskite.
6.
Patiekite. Keptas saldžiąsias bulves išvyniokite iš folijos. Įpjaukite išilgai ir „atidarykite“, taip suformuodami „dubenėlius“ įdarui. Pripildykite saldžiąsias bulves dar šilto lęšių ir sojų faršo įdaro.
7.
Ant viršaus dėkite po šaukštelį kokosų jogurto, po kelis gabalėlius avokado, gabalėlį žaliosios citrinos. Pagardinkite paprikų dribsniais ir smulkiai kapotomis kalendromis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital