Lengvas ir gaivus jogurtinio kremo tortas su vaisiais

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Jogurtinis tortas
Jogurtinis tortas
Jogurtinis tortas
Autorius apie receptą: Labai gaivus ir skanus tortas! Dariau su konservuotomis kriaušėmis ir persikiniu jogurtu, nes kriaušinio neradau, bet derinys išėjo labai geras. Vaisių galima dėti ir daugiau. Labai gaivus ir skanus tortas! Dariau su konservuotomis kriaušėmis ir persikiniu jogurtu, nes kriaušinio neradau, bet derinys išėjo labai geras. Vaisių galima dėti ir daugiau. Ingredientai skirti 20 cm skersmens formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai cukraus
5 šaukštai miltų
2 šaukštai vandens (šilto)
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
425 mililitrai konservuotų vaisių (netinka ananasai)
400 mililitrų grietinėlės
300 mililitrų jogurto (naudojau persikinį)
3 šaukštai cukraus
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2 - 3 minutes, kol ištirps cukrus. Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau apvalią 20 cm skersmens).
2.
Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 minučių (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.
3.
Kremui želatiną užpilame 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į kambario temperatūros jogurtą ir plakame mikseriu. Jei želatiną staigiai supilsite į šaltą jogurtą - jį gali sutraukti kruopelėmis. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.
4.
Surenkame tortą: dedame į apvalią formą vieną lakštą, sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu.
5.
Tortą stingdome šaldytuve, geriausia per naktį. Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Saulenė
2017-05-16 14:32
pas mane kepimo formos 28-30cm,tai kad išeitų normalus tortukas gal reiktų daryt dvigubą ar benr 1,5porcijos? :-) ATSAKYTI
Toma
2017-06-02 11:53
Kad is 20cm recepto pakeistumete i 28-30cm torto recepta, kiekius dauginkite is dvieju :-) ATSAKYTI
Erika
2017-03-14 15:16
O koki jogurta naudoti? ATSAKYTI
Felicija
2017-03-15 20:18
Erika, aprašyme autorės parašyta, kad darė su persikiniu jogurtu. Bet turėtų tikti ir kitoks, kokį mėgsti. Galima ir su natūraliu jogurtu daryti (kur be skonio), tik cukraus tada dėti daugiau ir gal dar vanilinio cukraus šaukštelį bei citrinos sulčių kokių šaukštą, kad skonio atsirastų. ATSAKYTI
Augustė
2017-02-21 15:03
Irena, čia turbūt autorė turėjo minty, kad baltymus dėti pamažu reikėtų, t.y. nesuversti visų iškart :-) O puošta plakta grietinėle - parašyta paskutinėje pastraipoje. Aš panašiai dažnai puošiu - grietinėlę standžiai išplaku su trupučiu cukraus pudros ir šiek tiek citrinos rūgštelės (arba citrinos sulčių) ir tada konditeriniu maišeliu išspaudžiu dekoracijas. O jeigu patingiu, tai tiesiog tokia plakta grietinėle aptepu torto viršų bei šonus ir truputį peiliu palyginu :-) ATSAKYTI
Irena
2017-02-21 07:53
tai baltymo det po kelis saukstus,tai kiek iseina is dviejukiausinio baltymu,o nuotraukoje kuom puostas,o siaip manau skanus
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital