Lazanija su cukinijomis - tobulai gardu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Lazanija su cukinijomis - tobulai gardu
Autorius apie receptą: Ar patikėsit, jei pasakysiu, kad tai viena skaniausių lazanijų, kurią esu valgiusi? Pavyksta tirpstanti burnoje, o ir paruošiama labai greitai. Ar patikėsit, jei pasakysiu, kad tai viena skaniausių lazanijų, kurią esu valgiusi? Pavyksta tirpstanti burnoje, o ir paruošiama labai greitai. Indrė, Galiu kai noriu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai cukinijų (mažų arba 1 didelės)
400 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
8 lakštai lazanijos lakštų
1 vienetas svogūnų (didelio)
4 skiltelės česnako
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį petražolių (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių
Padažui:
400 mililitrų pieno
200 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
4 šaukštai sviesto
4 šaukštai kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijas sutarkuoti burokine tarka, pabarstyti druska ir palikti pastovėti 15 - 20 minučių, kad išsiskirtų skystis. Tuomet jas šiek tiek nusunkti.
2.
Susmulkinti svogūną, česnakus ir petražoles.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, sudėti cukinijas, svogūną, česnaką, petražoles, berti druską, pipirus, prieskonius ir troškinti. Jei skystis išgaruoja, įpilu papildomai cukinijų sunko, tad jo iš karto išpilti nereikėtų.
4.
Kol cukinijos troškinasi, pasiruošti padažą. Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, berti miltus ir greitai maišyti iki kol neliks sausų miltų. Tuomet palaipsniui ir nuolat maišant, geriausia tam naudoti konditerinę šluotelę, pilti pieną, kai pienas susimaišys su miltais ir masė taps vientisa, supilti grietinėlę ir maišyti kaitinant, kol sutirštės.
5.
Į platesnį indą pilti karštą vandenį ir pasiruošti sluoksniuoti lazaniją.
6.
Lazanijos lakštus prieš sluoksniuojant įkišti į karštą vandenį 1 minutei, kad vos suminkštėtų.
7.
Į kepimo formą dėti lakštus, tepti paruoštą padažą, dėti troškintas cukinijas, berti sūrį. Tuomet vėl dėti lakštus, padažą, cukinijas, sūrį. Taip sluoksniuoti, kol neliks ingredientų.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C temperatūros orkaitėje, kol paruduos paviršius. Man užteko 30 minučių, kadangi kepimo forma buvo nedidelė.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital