Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
175 g kviečių grūdų
3/8 l drungno pieno
50 g mielių
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštas aliejaus
200 g varškės
500 g rupių ruginių miltų
300 g kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kviečių grūdus užmerkti vandenyje. Po dviejų valandų išgriebti ir nusausinti.
Piene ištirpinti mieles. Įberti druskos, sudėti varškę, 2/3 išmirkytų kviečių grūdų ir suberti miltus. Užminkyti tamprią tešlą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų.
Iš tešlos padaryti 2 volelius, padalinti juos į 24 dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti jas į riebalais išteptą skardą ir palikti kilti 20 minučių.
Likusius kviečių grūdus stambiai sukapoti. Kiekvieną bandelę aptepti drungnu vandeniu ir apibarstyti kapotais kviečiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai pagels.