Vaikystės tortas "Paukščių pienas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Tortas Paukščių pienas
Tortas Paukščių pienas
Tortas Paukščių pienas
Tortas Paukščių pienas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų miltų
50 gramų cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
250 gramų cukraus
150 gramų sviesto
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių baltymų
10 gramų želatinos
10 gramų vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Glajui:
100 gramų šokolado
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvito gamyba: kiaušinį ir du trynius gerai išplakite elektriniu plakikliu iki purumo, palaipsniui pildami cukrų (plakite ne mažiau kaip 5 minutes). Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir suberkite į išplaktą kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.
2.
Bikvito tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais (mano forma 23 cm skersmens) ir dėkite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę, kepkite apie 10-15 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsinkite, tada atsekite torto formą ir nuimkite nuo biskvito popierių. Biskvita dėkite ant grotelių ir palikite, kol pilnai atvės. Torto formą išplaukite, nusausinkite ir įdėkite apverstą biskvitą, viršus turi būti porėtas.
3.
Kremui kondensuotą pieną išplakite su kambario temperatūros sviestu iki purumo.
4.
Želatiną užpilkite 80 ml vandens ir palikite 10 min, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir truputį pravėsinkite.
5.
Į puodą įdėkite cukrų ir įpilkite 80 ml vandens. Virkite sirupą, visą laiką maišydami apie 10-15 minučių ant vidutinės ugnies. Jei turite termometrą, tai puiku, jūs turite virti iki 110 laipsnių, ne daugiau. Paruostą sirupą palikite pravėsti apie 10 min.
6.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, pamažu įpilkite citrinų sultis ir vanilinį cukrų (plakite 5-7 min). Po to supilkite karstą sirupą ir dar plakite 4-5 min. Dalimis sudėkite sviesto-kondensuoto pieno masę ir viską išmaišykite. Pamažu supilkite ištirpintą želatiną, truputį paplakite.
7.
Ant biskvito lakšto supilkite pagamintą suflė, įdėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms iki sustingimo.
8.
Šokoladinio glajaus gamyba: Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite sviestą ir ant silpnos ugnies pakaitinkite, kol šokoladas ištirps. Šokoladinį glajų atvėsinkite ir tolygiai paskleiskite jau ant sustingusio torto viršaus. Dėkite į šaldytuvą, kad glajus sustingtų. Glajui sustingus, tortą papuoškite. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
roza
2021-07-30 23:51
tika ir as pagaminau ryt ragausim , man tik keistas biskvitas tokia kepta kiausiniene atrodo . tikiuos kad viskas tiks ir skoniai suderes . siaip viskas pavyko idealiai ATSAKYTI
Jurga
2021-02-21 21:09
Man viskas pavyko tortas grazus,bet tikrai nejauciu to pauksciu pieno skonio ATSAKYTI
Beata
2020-06-01 16:13
Nepavyko... Vedamt cukraus sirupą, po 10 minučių jis visiškai sustingo, nors viskas daryta idealiai pagal receptą ATSAKYTI
Juste
2020-05-11 16:09
Kokios želatinos naudojat? ATSAKYTI
Ana
2020-05-17 02:48
As naudojau paprasta, is Suduvos pakelio. Man sufle isejo labai jau plonas, o kremas ziauriai saldus, tos citrinos net nesijaute. Gal su proporcijom kazkas sumaisyta? 250g cukraus sirupui bei 100 g kond.pieno? ATSAKYTI
Agnė
2019-05-25 17:15
Šis tortukas idealus, mūsų šeimos labiausiai mėgstamas. Gaminau daugybę kartų. Super! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital