Kūčia - tradicinis desertas

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kūčia - tradicinis desertas
Autorius apie receptą: Pagrindinis Kūčių patiekalas, nuo kurio ir kilęs šventės pavadinimas, senovėje buvo kūčia. Patiekalui gaminti buvo naudojamos įvairios kruopos, žirniai, pupos, Pagrindinis Kūčių patiekalas, nuo kurio ir kilęs šventės pavadinimas, senovėje buvo kūčia. Patiekalui gaminti buvo naudojamos įvairios kruopos, žirniai, pupos, riešutai, aguonos ir kanapės, kurios vėliau buvo užpilamos medumi pasaldintu vandeniu, vadinamu miešimu. Kūčią ne tik patys valgydavo, bet ir aukodavo vėlėms bei derliaus dievybėms. Receptą radau Beatosvirtuve.lt svetainėje . (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų avižų
150 mililitrų
1 sauja lazdyno riešutų
1 sauja džiovintų spanguolių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai lukštentų saulėgrąžų
2 šaukštai maltų aguonų
1 šaukštas moliūgų sėklų
1 šaukštelis linų sėmenų
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avižų kruopas išverdame pasūdytame vandenyje, kad būtų minkštos, tik nepervirkite. Nusunkiame.
2.
Sausoje keptuvėje paskrudiname riešutus ir šiek tiek pasmulkiname peiliu. Taip pat paskrudiname saulėgrąžas ir moliūgų sėklas.
3.
Į dubenį sudedame kruopas, medų, beriame riešutus, sėklas, spanguoles, aguonas, linų semenis, cinamoną, druską. Gerai viską išmaišome. Supilame aguonų pieną ir dar kartą išmaišome.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital