Pyragą kepkite 23 sm skersmens formoje. Kepimo formą ištepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi. Dribsnius sumaišykite su minkštu sviestu ir sudėkite į kepimo formą. Kad pagrindinis būtų traškesnis, apkepkite jį _rkaitėje (10 minučių 180oC temperatūroje). Paruoškite kremą. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir tarkuotomis žaliosios citrinos ir citrinos žievelėmis, kol cukrusištirps ir kremas sutirštės. Plakiliu plakite baltymus bent 10 minučių. Išspauskite žaliosios citrinos ir citrinos sultis ir supilkite į jas želatiną, kurią pries tai bent 5 minutes išbrinkinkite vandenyje ir ištirpdykite vandens vonelėje. Į suplaktus kiaušinių trynius sudėkite šviežią sūrį ir lėtai išmaišykite. Supilkite su želatina sumaišytus citrusinių vaisių sultis ir toliau maišykite. Paskui atsargiai sudėkite išplaktus baltymus. Supilkite kremą ant atvėsusio pagrindo ir padėkite pyragą į šaldytuvą bent 2 valandoms. Tiekdami į stalą, pyragą papuoškite uogomis ir šviežių figų gabaliukais!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)