Krembriulė ypatingiau

AUTORIUS:
Mažvydas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Krembriulė ypatingiau
Autorius apie receptą: Klasikinė vanilinė krembriulė su keliais pakeitimais. Ji pasižymi prabangesniu, gėles primenančiu skoniu ir aromatu. Klasikinė vanilinė krembriulė su keliais pakeitimais. Ji pasižymi prabangesniu, gėles primenančiu skoniu ir aromatu. Mažvydas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
750 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
10 vienetų kiaušinių trynių (kambario temperatūros)
2.5 šaukšto medaus
0.5 vieneto vanilės ankšties
1/3 šaukštelio šafrano
Viršui:
4 šaukštai rudojo cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šafraną stiklinėje užplikome šlakeliu verdančio vandens.
2.
Ant silpnos ugnies užkaičiame grietinėlę. Perpjauname ir išskobiame vanilės ankštį, sudedame ją ir jos minkštimą į grietinėlę. Įpilame šafrano užpilą ir toliau, pamaišydami, kaitiname grietinėlę beveik iki užvirimo.
3.
Suplakame trynius ir medų, kol pabals, bet stengiamės nepriplakti iki putų. Po truputį, nuolat maišydami, supilame grietinėlę į trynių masę. Prakošiame pro sietelį.
4.
Supilame karštą masę į indelius ir uždengiame juos folija. Sudedame indelius į gilesnę formą ir pripilame į ją verdančio vandens, jis turi indelius semti maždaug iki pusės.
5.
Kepame 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minučių. Tikslus kepimo laikas ir temperatūra priklauso nuo daugelio faktorių: porcijos dydžio, indelių dydžio ir gilumo, orkaitės įkaitinimo, cukraus ar kito saldiklio kiekio. Kepti reikia, kol susiformuoja virpanti, bet jau tvirta plėvelė - ji neturėtų suirti smarkiau pajudinus indelį. Jeigu taip nutinka, reikia kepti šiek tiek ilgiau, dar apie 5 minutes. Jeigu kremas grūdėtas, kremą perkepėte ir jau nieko negalite padaryti.
6.
Ataušiname kremo indelius ir dedame į šaldytuvą bent 4 valandų.
7.
Sumaišome druską ir rudąjį cukrų ir jais tolygiai apibarstome kremo indelių viršų. Cukrų pakaitiname specialiu degikliu ar orkaitėje įjungus grilio režimą, kol jis ims karamelizuotis. Idealu naudoti specialų degiklį - taip kremo viršus bus kietas ir karštas, po to šiek tiek skystas, o apačia šalta ir tiršta. Orkaitėje tokio idealaus varianto pasiekti sunku ar net neįmanoma. Šiek tiek palaukiame, kol sustings plutelė ir patiekime, kol ji dar karšta.
8.
Krembriulė dažnai gali būti tiekiamas su sausainiais, pyragu ar uogomis. Šią krembriulė aš tiekiu su sausainiais.
Patarimai:
Prieš bandant šį receptą, rekomenduoju išbandyti paprastą krembriulė - jis nebus toks pernelyg prabangus, jeigu jis jums nepavyktu. Kiekviena orkaitė kepa skirtingai, tad jums tikriausiai reikės daugiau kartų, kol atrasite tinkamą orkaitės temperatūrą ir laiką.
Galima naudoti ir baltąjį cukrų ar rudojo ir baltojo mišinį. Baltasis yra tinkamesnis karamelizuoti orkaitėje.
Idealu naudoti vanilės lazdelę, bet ją galima pakeisti vanilės ekstraktu, ar natūraliu vaniliniu cukrumi. Vanilinas ne visai tinka naudoti šiame recepte.
Jei naudosite naminius vištų kiaušinius, jie nudažys kremą gražesne spalva.
AUTORIUS: Mažvydas
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ignas
2023-04-12 12:23
Šaunuolis autorius. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital