Kotletai su traškiomis orkaitėje keptomis bulvėmis

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kotletai su traškiomis orkaitėje keptomis bulvėmis
Kotletai su traškiomis orkaitėje keptomis bulvėmis
Kotletai su traškiomis orkaitėje keptomis bulvėmis
Autorius apie receptą: Minkšti ir sultingi naminiai kotletukai tirpsta burnoje, o traškios bulvės keptos orkaitėje pagardintos prieskoniais ir tarkuotu kietu sūriu. Recepte atskleisiu paslaptį, kaip Minkšti ir sultingi naminiai kotletukai tirpsta burnoje, o traškios bulvės keptos orkaitėje pagardintos prieskoniais ir tarkuotu kietu sūriu. Recepte atskleisiu paslaptį, kaip orkaitėje iškepti traškias bulves. (...daugiau) Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
7 vienetai bulvių
1 saujelė kietojo sūrio (tarkuoto)
pagal poreikį itališkų žolelių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį petražolių (smulkintų)
pagal poreikį aliejaus
Faršui:
400 gramų kiaulienos faršo
3 riekės juodos duonos
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 skiltelės česnako
pagal poreikį pieno
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
2 vienetai pomidorų
1 vienetas agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuskustame bulves, supjaustome skiltelėmis, dedame virti pasūdytame vandenyje. Kai vanduo užvirs, ant silpnos liepsnos dar pakaitiname 2 min. Nupilame vandenį nuo bulvių, jas perplauname šaltu vandeniu. Beriame druską, pipirus, itališkų žolelių prieskonius, pilame aliejaus keletą šlakelių, viską gerai išmaišome. Bulves sudedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
2.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min, po to temperatūra padidiname iki 200 laipsnių ir stebime 30 min bėgyje, kada taps traškios. Baigus bulvėms kepti, pagardiname šviežiomis petražolėmis ir užtarkuojame sūrio. Paliekame išjungtoje orkaitėje dar keletą minučių.
3.
Faršui nuo duonos nupjauname plutelę ir sudedame į pieną, paliekame išbrinkti. Kai išbrinks, šiek tiek nuspaudžiame.
4.
Smulkiai supjaustome svogūną ir truputi pakepiname keptuvėje su aliejumi.
5.
Į mėsą suberiame druską, pipirus, mėsos prieskonius su žolelėmis, sudedame kepintus svogūnus, įspaudžiame česnako 2 skilteles, įmušame kiaušinį, sudedame duoną, viską sumaišome.
6.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
7.
Gnybiame faršo ir formuojame norimo dydžio kotletukus. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Kepti atidengtus, apvertus - apskrudusioje pusėje įdurkite šakute ar pagaliuku, taip tolygiai iškeps vidus.
8.
Patiekiame kartu su bulvėmis, šviežiais agurkais ir pomidorais apibarstytais šviežiai maltais pipirais.
AUTORIUS: Viktorija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital