Klasikinė "Pavlova"

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Klasikinė "Pavlova"
Autorius apie receptą: Nuostabus vasariškas desertas. Nuostabus vasariškas desertas. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
170 mililitrų kiaušinių baltymų (kambario temperatūros)
250 gramų cukraus
1 šaukštelis bulvių krakmolo
1 šaukštelis acto
Kremui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į labai švarų, visiškai sausą indą supilkite kambario temperatūros kiaušinių baltymus ir plakite elektriniu plakikliu (antgaliai irgi turi būti sausi ir švarūs) juos tol, kol baltymai taps akytomis putomis. Tada toliau plakant, po šaukštą berkite cukrų. Sekantį šaukštą cukraus berkite tik tada, kai pirmas visiškai ištirps t.y. ne rečiau kaip kas minutę plakimo. Baltymus išplakti užtruks iki 25 minučių. Plakimo pabaigoje, kai jau bus įplaktas visas cukrus, dar paplakite apie 3 minutes, kol baltymų masė bus balta, žvilganti ir kieta. Tada suberkite krakmolą, actą ir dar 1 minutę viską suplakite.
2.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi, nupieškite apskritimą. Baltymų masę atsargiai mentele sudėkite ant nupiešto apskritimo. Išlyginkite paviršių keliais judesiais. Kraštus šiek tiek pakelkite, kad per vidurį liktų vietos kremui.
3.
Kepkite iki 120 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (viršus/apačia režimu) 30 minučių. Tada sumažinkite kaitrą iki 100 C laipsnių ir džiovinkite dar 3 valandas. Iškeptą morengą palikti išjungtoje orkaitėje atvėsti.
4.
Kremui grietinėlę išplakite su cukraus pudra.
5.
Prieš patiekiant, morengą papuoškite plakta grietinėle bei šviežiomis uogomis.
Patarimai:
Kepant morengą, būtina naudoti tikslius nurodytus ingredientų kiekius ir laikytis gaminimo instrukcijos, kitaip gali nepavykti.
Baltymai turi būti labai kruopščiai atskirti nuo trynių.
Kepant morengą, nedarinėkite orkaitės.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital