Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus, po truputį įdėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų.
Kol tešla vėsta paruoškite įdarą. Kiaulieną ir smulkiai supjaustytą svogūną sudėkite į dubenį, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 3-4 mm storumu. Su norimo dydžio, apvalios formos įrankiu ar indu išspauskite apskritimus (tai gali būti stiklinė, formelė ar pan.). Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite (užsukite) kraštus. Skardą ištepkite aliejumi, sudėkite į ją kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje su šakute padarykite skilutes. Kepkite 200°C orkaitėje apie 40 min.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)