Kiaulienos nugarinė įdaryta džiovintomis slyvomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kiaulienos nugarinė įdaryta džiovintomis slyvomis
Autorius apie receptą: Džiovintais vaisiais įdaryta kepta kiaulienos nugarinė labai populiari Lenkijoje. Dažniausiai ji gaminama per didžiąsias metų šventes, o įdaroma gali būti ne tik Džiovintais vaisiais įdaryta kepta kiaulienos nugarinė labai populiari Lenkijoje. Dažniausiai ji gaminama per didžiąsias metų šventes, o įdaroma gali būti ne tik džiovintomis slyvomis, bet ir džiovintais abrikosais. Tokį kepsnį svarbu įtrinti kuo įvairesnėmis prieskoninėmis žolelėmis. Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Santa Maria". (...daugiau) Renata, Sezoninė virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kiaulienos nugarinės
200 gramų džiovintų slyvų
0.5 vieneto citrinų (išspaustų sulčių)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai džiovintų žolelių mišinio (naudojome "Santa Maria" Sodo prieskonines žoleles)
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaulienos nugarinę nuplaukite ir nusausinkite. Ilgu peiliu per visą mėsos gabalo ilgį padarykite įpjovą. Džiovintas slyvas nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu.
2.
Po vieną jas paspausdami pirštu sukiškite į paruoštą mėsoje įpjovą. Slyvų į ją kiškite tiek, kiek telpa.
3.
Paruoškite mėsos marinatą. Šviežiai spaustose citrinų sultyse ištirpinkite medų ir suberkite visus prieskonius, įpilkite aliejaus ir labai gerai išmaišykite. Marinatą užpilkite ant mėsos bei rankomis įtrinkite mėsą. Taip pamarinuotą mėsą palikite 2-3 valandoms įsiskonėti.
4.
Kepimo skardoje patieskite kepimo popierių, jo turėtų būti tiek, kad galėtumėte mėsą uždengti ir iš viršaus. Ant kepimo popieriaus dėkite mėsą, ant jos supilkite atlikusį marinatą, o į kepimo formą ant kepimo popieriaus pilkite stiklinę vandens.
5.
Mėsą labai gerai apdenkite kepimo popieriumi ir statykite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 45 minutėms. Tada mėsą ištraukite ir atidenkite kepimo popierių, bei statykite atgal 15 minučių, kad mėsa gražiai apskrustų. Iškepusią mėsą palikite kiek praaušti ir pjaustykite. Ji skani šilta ir visai atšalusi.
Patarimai:
Šis receptas publikuotas „Sezoninės virtuvės“ el. knygelėje „Velykų vaišės“. Knygelę nemokamai galite parsisiųsti čia.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital