Kiaulienos kepsniai orkaitėje su marinuotais agurkais ir sūriu

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Kiaulienos kepsnys su marinuotais agurkais
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Kiaulienos kepsnys su marinuotais agurkais
Kiaulienos kepsnys su marinuotais agurkais
Autorius apie receptą: Šie kepsniai pagaminami super paprastai ir greitai, o skonis puikus. Jei mėgstate pikantiškiau, dalį marinuotų agurkų galite pakeisti marinuotais jelapenais. Šie kepsniai pagaminami super paprastai ir greitai, o skonis puikus. Jei mėgstate pikantiškiau, dalį marinuotų agurkų galite pakeisti marinuotais jelapenais. Julija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai kiaulienos pjausnių (naudojau apie 400g nugarinės, bet tinka ir sprandinė)
šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių
šiek tiek česnako miltelių (arba išspausto česnako)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Viršui:
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
150 gramų marinuotų agurkų (daugmaž 3 vidutinio dydžio)
1 šaukštas majonezo (kupino arba grietinės ar tepamo sūrelio)
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio džiovintas čiobrelis (arba provanso ar itališkų žolelių)
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaulienos pjausnius, jei storesni, truputį pamušame. Bet ne per daug, kad liktų daugamaž 3-4 mm storio. Nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
2.
Iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais, saldžios paprikos milteliais ir česnako milteliais, lengvai įtriname. Paliekame pastovėti kambario temepratūroje, kol kais orkaitė (arba ilgiau šaldytuve).
3.
Įjungiame orkaitę kaisti iki 220C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
4.
Kepsnius išdėliojame ant kepimo skardos, palikdami 2-3 cm tarpus.
5.
Kepame iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje 7-8 min.
6.
Sūrį sutarkuojame, agurkėlius smulkiai supjaustome, viską išmaišome su majonezu, prieskoniais ir smulkintu česnaku.
7.
Ištraukiame kepsnius ir orkaitės temperatūrą sumažiname iki 180C. Kepsnių viršų aptepame sūrio mišiniu.
8.
Kepame orkaitės viduryje dar 10 min arba iki sūris gražiai išsilydys.
9.
Patiekiant galima pabarstyti paprikos dribsniais ir/ar šviežiais žalumynais (petražolėmis, svogūnų laiškais, čiobreliais ar kt.).
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Ruta
2021-12-30 21:52
Per 7-8 minutes iškepa kepsniai? Ar ne taip supratau kazka...? ATSAKYTI
Aurelija
2021-12-31 09:35
Kepsniai gan ploni, o ir kepa jie aukštoje temperatūroje 7 - 8 minutes, o aptepus sūrį dar kepama 10 minučių žemesnėje. Tai per tiek laiko iškepa :) ATSAKYTI
Dovilė
2022-01-02 19:57
Tikrai taip, iki 3-4 mm pamušta nugarinė per 18-20 min iškeps visiškai. Ilgiau kepant jis taptų sausa. Jei gamintumėte su sprandine, ją galite kepti 5min ilgiau, bet dar ilgiau - tikrai nereikia. Mūsuose įprastą mėsą perkepti, kas jos skonį tikrai gadina. ATSAKYTI
Valentina
2021-12-23 10:46
Nesupratau, o kur sūrio mišinio aprašymas, kada ir kur agurkėliai dedami? ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-23 12:37
Viskas 6-ame žingsnyje :-) Sūrio mišinys pasiruošiamas, kai kepsniai jau pašauti į orkaitę, nes jis uždedamas mėsai šiek tiek apkepus. ATSAKYTI
Aras
2021-05-04 17:07
Labai skanūs kepsniai, mums patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital