Sultingi puode troškinti kotletai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Sultingi puode troškinti kotletai
Sultingi puode troškinti kotletai
Sultingi puode troškinti kotletai
Autorius apie receptą: Labai retai kepu kotletus keptuvėje. Dažniausiai juos kepu orkaitėje, nes taip daug lengviau, paprasčiau, greičiau ir švariau. Tačiau užsimaniau būtent kotletų, keptų Labai retai kepu kotletus keptuvėje. Dažniausiai juos kepu orkaitėje, nes taip daug lengviau, paprasčiau, greičiau ir švariau. Tačiau užsimaniau būtent kotletų, keptų keptuvėje ir dar lengvai patroškintų puode. Beje, variantų su kuo troškinti kotletus yra be galo daug ir dažniausiai tas pasirinkimas priklauso nuo to, kokius produktus šiuo metu turime namuose ir žinoma, nuo nuotaikos. Na, o pats paprasčiausias troškinimo variantas, tai iškeptus kotletus troškinti su svogūnu ir morkomis. Žinoma, kartu galima įdėti dar ir truputį šiaudeliais pjaustyto moliūgo ar bulvių. Taip pat troškinti galima įberus mirkytų džiovintų baravykų ar pilti tik verdančio vandens ir galiausiai įdėti truputį grietinės. Kotletus labai skanu patiekti su su bulvėmis, makaronais ar grikių, perlinėmis, avižų, miežių košėmis, bei marinuotomis, raugintomis (sezono metu su šviežiomis daržovėmis). Kas dar niekada taip netroškino, rekomenduoju! (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių, nebūtina)
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių, ar saujos džiovintų baravykų, pievagrybių)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo (arba 2 šaukštų grietinėlės)
pagal skonį petražolių
pagal poreikį ghee sviesto (ar kitokių riebalų)
Faršui:
500 gramų kiaulienos faršo (arba lygiomis dalimis kiaulienos ir jautienos)
1 vienetas kiaušinių (didelio)
100 mililitrų vandens (arba pieno)
1 vienetas svogūnų
1 riekė batono (didelės arba 2 šaukštų džiūvesėlių ar avižinių dribsnių)
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį penkių pipirų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Abu svogūnus smulkiai supjaustyti.
2.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Tuomet suberti svogūnus, apkepti. Pusę keptų svogūnų suberti į puodą, kuriame bus troškinami kotletai ir atidėti.
3.
Į dubenį dėti faršą, suberti likusią dalį svogūnų, įmušti kiaušinį, dėti batono riekelę, pilti vandenį, berti druską, pipirus, prieskonius mėsai, viską gerai išmaišyti. Svarbu gerai išminkyti faršą ir dar kelis kartus faršo masę mestelti iš visų jėgų į dubenį. Nuo taip pamėtyto faršo kotletai taps tik sultingesni.
4.
Įkaitinti keptuvę, kurioje kepė svogūnai. Tuomet dėti truputį sviesto, ištirpinti. Iš paruoštos mėsos formuoti nedidelius kotletukus ir sudėti į keptuvę, apkepti iš abejų pusių iki lengvo rudumo.
5.
Kol kepa kotletai supjaustyti morkas, bulves ir suberti į puodą su svogūnais.
6.
Apkeptus kotletus sudėti į puodą, užpilti verdančiu vandeniu, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 20 minučių, baigiant troškinti supilkite grietinėlę, pabarstykite petražolėmis.
Patarimai:
Jei naudosite džiovintus grybus, tai prieš kelias valandas sulaužytus grybus ir užmerkite į šaltą vandenį (vandens neturi būti labai daug (tik apie 1 stiklinę). O prieš kepant kotletus juos su visu vandeniu supilkite į puodą, kuriame žadate troškinti kotletus ir ant silpnos kaitros pradėkite virti. Kai kotletai keptuvėje apkeps sudėkite į puodą su verdamais grybais kepintų svogūnų dalį ir pačius kotletus. Troškinkite apie 20 minučių.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital