1.
Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite kotelius ir sėklas.
2.
Į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėkite paprikas perpjautomis puselėmis į apačią. Apšlakstykite aliejumi.
3.
Baklažaną perpjaukite išilgai, subraižykite peiliu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kitą kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Skardą su paprikomis dėkite į viršutinį orkaitės lygį, o su baklažanais - į vidurinį lygį.
5.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, daržoves vis pavartant, apie 15 - 20 minučių, kol jos gerai iškeps iš visų pusių. Jei baklažanas iškeps pirmas, ištraukite jį ir leiskite atvėsti.
6.
Išimkite iškepusias paprikas, sudėkite į dubenį, šiek tiek pašlakstykite vandeniu ir uždenkite švariu rankšluosčiu. Paprikos po truputį atvės, o jų odelė lengvai lupsis.
7.
Šaukštu išimkite baklažano minkštimą. Išmeskite stambiausias sėklas.
8.
Sudėkite baklažaną, susmulkintas česnako skilteles ir 2 šaukštelius alyvuogių aliejaus į dubenį ir smulkintuvu keletą kartų pasmulkinkite bei pamaišykite, bet nepaverskite visko koše.
9.
Kai paprikos atvės, nulupkite jas. Sudėkite į kitą dubenį ir smulkintuvu sutrinkite iki gana rupios konsistencijos masės.
10.
Sumaišykite paprikų masę su baklažanų ir česnaku mase, pagardinkite druska, pipirais, actu. Jei norite, pabarstykite džiovinta susmulkinta aitriąja paprika (aš barsčiau). Viską sumaišykite.
11.
Supilkite padažą į indą, paviršių išlyginkite mentele. Galite papuošti baziliko lapeliais.